reklama
hledat uživatel
       

Pouťové koláče

Tyto koláče jsou delší na přípravu a jsou i celkem náročné. Ale odmění vás svou skvělou chutí.


  • 4,6

    28×

    4,5 28
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

náplň 1

náplň 2

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 621 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 878 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 625 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 706 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

17. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Luštěninové rigatoni s cuketou a parmazánem krok za krokem

16. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Masopustní hodování - zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů

15. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 582 hodnocení

Videorecept: Kuřecí prsa plněná sýrem

15. 1. 2020

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme náplně. Záleží na nás, jakou naplň si zvolíme. Náplně lze kombinovat. Osobně dělám tvarohovo-marmeládové a makovo-povidlové.

Tvarohová náplň


Utřeme máslo s cukrem a žloutky do pěny, z bílků si připravíme sníh. Přidáme tvaroh, strouhanku a nakonec vmícháme sníh. Pokud se směs zdá příliš tuhá, můžeme přidat mléko. Z vlastních zkušeností ho nepřidávám. Je lepší, když je náplň tužší, potom totiž nevytéká.

Maková náplň


Umeleme mák a necháme ho svařit s mlékem, do kterého přidáme cukr a skořici, doporučuji podle chuti přidat i vanilkový cukr. Makovou náplň necháme vystydnout.

Povidlová náplň


Povidla rozmícháme se skořicí, cukrem a rumem.

Drobenka


Cukr, polohrubou mouku a heru promačkáváme rukou, dokud se nám nevytvoří drobenka.

Těsto


Z trochy vlažného mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Kvásek přidáme k vejci, rozpuštěnému máslu, mléku, soli a mouce. Ze všech surovin hněteme hladké těsto, které necháme 1,5 hodiny kynout na teplém místě.

Po vykynutí si vždy utrhneme přiměřený kousek z těsta a rozplácneme ho. Těsto zabalíme do kuličky, ve které vytvoříme prsty důlek. Naplníme ji buď povidly nebo marmeládou podle toho, jakou kombinaci budeme dělat. Okraje pomažeme vajíčkem a koláč posypeme drobenkou.

Pouťové koláče můžeme ozdobit broskví, meruňkou, borůvkami, lískovými ořechy. Jsou pak ještě lepší. Pouťové koláče pečeme v předehřáté troubě asi na 180 °C.

Upečené pouťové koláče necháme vychladnout a můžeme se do nich pustit.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pouťové koláče

    Celkový počet komentářů: 6
    • Vlaďka
      Vlaďka

      Tento koláč nemá chybu, je prostě vynikající. Dělala jsem ho s borůvkami a drobenkou. Když koláč, tak jedině tenhle!!!!! :-) :-)

      13.07.2012 17:42:38

    • Lenka
      Lenka

      Moje prvni kolacky a behem dne jsou vsechny snedene. Vyborny recept na vyborne kolacky. Mak jsem pripravila podle navodu na pytliku, litr jak uvadi recept je nesmysl.

      15.06.2012 20:20:01

    • Jitka
      Jitka

      Není toho mléka ňák moc?? Je to divné...

      05.08.2011 11:19:25


      • Michael
        Michael

        Když jo a bude to řidší, tak se to dotáhne moukou, ne? Uznávám ale, že 250g mléka je divný údaj, mléko se přece neváží, takže spíš 250ml anebo 1/4 litru. Tolik přesně dávám, a většinou je to v poho. Tož tak - ať se Ti to podaří :-)

        17.11.2011 16:09:55

    • radka tancouzova
      radka tancouzova

      kolik kolacu udelam z jedne davky?? dekuji

      11.04.2011 16:23:13


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Pouťové koláče

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.