reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pošírovaný losos s omáčkou

Pošírovaný losos s omáčkou

Recept na přípravu šťavnatého lososa s výbornou maltézskou omáčkou s chutí pomeranče.


  • 4,6

    33×

    4,6 33
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 703 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 939 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 678 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 742 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Postup přípravy

Porce lososa očistíme a vložíme do hlubší pánve, kde jsme promíchali vodu s citronovou šťávou, olejem, solí a pepřem. Vody nalijeme tolik, aby dosahovala do výšky lososa, což je asi 1,5 cm. Pak pánev s masem zahříváme na mírném ohni, dokud se horká voda nezačne zvolna odpařovat, ale nesmí se vařit. Při teplotě asi 75 °C připravujeme lososa přibližně 15 - 20 minut, dokud maso nezesvětlá a je pevné.

Mezitím si připravíme maltézskou omáčku. Z omytého pomeranče vymačkáme šťávu a z kůry nakrájíme asi 1 lžičku jemných nudliček. Omytou pažitku jemně usekáme. Máslo necháme rozpustit a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci bílého vína a 3 lžíce pomerančové šťávy. Směs za stálého šlehání zahříváme ve vodní lázni do zhoustnutí. Pak postupně zašleháváme rozpuštěné máslo a zbývající pomerančovou šťávu. Nakonec vmícháme pomerančovou kůru a podle chuti omáčku přisolíme.

Pošírovaného lososa necháme okapat, rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a ozdobíme usekanou pažitkou. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory. Pošírovaného lososa s omáčkou můžeme připravit i jako slavnostní hlavní chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pošírovaný losos s omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.