sůl | ||
200 g | brambory | |
50 ml | mléko | |
1 lžíce | strouhaný parmazán | |
bílý pepř | ||
50 ml | smetana ke šlehání | |
150 g | filé z tresky | |
250 ml | olivový olej Monini Clasico extra virgin |
1. Oloupané brambory uvaříme doměkka. Mezitím ohřejeme mléko se smetanou, přilijeme k uvařeným bramborám a společně vyšleháme dohladka. Na závěr přidáme 5 lžic olivového oleje, sůl, parmazán a znovu promícháme. Odložíme stranou. 2. Do teflonové pánve nebo rendlíku položíme čtverec pečicího papíru, nalijeme na něj olivový olej a rozehřejeme asi na 85°C, ne více. Při vyšší teplotě by se ryba nepošírovala, ale zprudka pekla, což není žádoucí. 3. Do oleje vložíme tresku, aby byla ponořená a pošírujeme (vaříme) jen z jedné strany asi 6 až 7 minut. Když je treska hotová, vyjmeme ji, osolíme a opepříme. 4. Pošírovanou tresku podáváme s bramborovým pyré a opečenou jarní cibulkou. Partnerem receptu je Monini
Recept na pošírované vejce krok za krokem
Pošírování pochází z francouzského slova "pocher" a označuje šetrnou přípravu jídla v horké (nikoli vroucí) vodě. Tato úprava ponechává jídlu hodnotné látky a původní chuť.
Bude vonět až k sousedům! Marinovaný bůček na grilu krok za krokem
Recept na marinovaný bůček opečený na grilu, který se podle našeho fotoreceptu zaručené podaří.
Autor:Monini
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena