Pošírovaná hruška a švestková omáčka

2 h 30 min | příloha | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1126x
Chutné pošírované hrušky se švestkovou omáčkou. Recept na výbornou přílohu ke kachní galantině.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Do rendlíku dáme vodu, bílé víno, cukr krupici, celou skořici, badyán a 2 minuty povaříme. Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, vykrojíme jadřince a dáme do rozvaru. Vaříme pomalu pod pokličkou 15 minut do měkka. Pokud budou hrušky tvrdé, vaříme ještě 10 minut a necháme je v rozvaru vychladnout.

Do rendlíku dáme celou skořici, badyán, plátky zázvoru, vodu a červené víno a uvedeme do varu. Po 5 minutách stáhneme z tepla a necháme 30 minut odstát. Poté vyndáme skořici, badyán, plátky zázvoru a přidáme půlky vypeckovaných švestek a sušené švestky. Povaříme a přidáme půlky vypeckovaných švestek a sušené švestky. Povaříme 5 minut a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Pro lepší a hladkou konzistenci propasírujeme přes jemný cedník.

Pošírované hrušky a švestkovou omáčku podáváme jako přílohu ke kachní galantině.

Alakarte-cz autor receptu:

Pošírovaná hruška a švestková omáčka

Počet přidaných receptů: 169

Ingredience

na porce
4
skvělý recept
4 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pošírovaná hruška a švestková omáčka

Přidat příspěvek k receptu Pošírovaná hruška a švestková omáčka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept