reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pošírovaná hruška a švestková omáčka

Chutné pošírované hrušky se švestkovou omáčkou. Recept na výbornou přílohu ke kachní galantině.


  • 4,0

    4 4
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

směs



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 549 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Postup přípravy

Do rendlíku dáme vodu, bílé víno, cukr krupici, celou skořici, badyán a 2 minuty povaříme. Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, vykrojíme jadřince a dáme do rozvaru. Vaříme pomalu pod pokličkou 15 minut do měkka. Pokud budou hrušky tvrdé, vaříme ještě 10 minut a necháme je v rozvaru vychladnout.

Do rendlíku dáme celou skořici, badyán, plátky zázvoru, vodu a červené víno a uvedeme do varu. Po 5 minutách stáhneme z tepla a necháme 30 minut odstát. Poté vyndáme skořici, badyán, plátky zázvoru a přidáme půlky vypeckovaných švestek a sušené švestky. Povaříme a přidáme půlky vypeckovaných švestek a sušené švestky. Povaříme 5 minut a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Pro lepší a hladkou konzistenci propasírujeme přes jemný cedník.

Pošírované hrušky a švestkovou omáčku podáváme jako přílohu ke kachní galantině.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pošírovaná hruška a švestková omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.