reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Portugalské dýňové knedlíčky - bilharacos

Bilharacos, volně přeloženo jako sladké dýňové koblížky nebo knedlíky. Tento recept patří mezi speciality portugalské kuchyně, především v blížícím se čase vánočním.


  • 0

    0 0
  • 1 hod

Ingredience

na obalení

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Postup přípravy

Dýni oloupeme a zbavíme jader, až nám zůstane jen čistá, sytě oranžová dužnina, kterou nakrájíme na menší kousky a uvaříme doměkka. Dobře uvařenou dýni osušíme a rozmačkáme, nejlépe přes síto, abychom dosáhli opravdu jemné konzistence těsta. Necháme delší dobu odkapat, abychom z dýně dostali co nejvíc vody.

Dýni smícháme s vejci, cukrem, moukou, špetkou soli, vymačkanou šťávou z pomeranče a nastrouhanou pomerančovou kůrou, přidáme portské víno a nasekané nebo mleté ořechy. Vše dobře promícháme a necháme trochu odpočinout. Do těsta je možné přidat kypřící prášek pro větší nadýchanost těsta, ale není to nezbytně nutné.

Poté z těsta lžící tvoříme menší kuličky či bochánky, které vkládáme do vyšší vrstvy vroucího oleje a smažíme dozlatova.

Dýňové knedlíčky bilharacos vyndáme a pokládáme opatrně na ubrousek, aby z koblížků vyteklo co nejvíce tuku. Na závěr ještě horké bilharacos obalujeme v cukru smíchaném se skořicí.

Portugalské dýňové knedlíčky - bilharacos podáváme na svátečním stole spolu se sklenkou portského vína.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Portugalské dýňové knedlíčky - bilharacos

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.