reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Portugalská játra

Tento recept pochází z Portugalska, kde je připravován výhradně z telecích jater. Zkoušela jsem jej z hovězích a byl také moc dobrý.


  • 2,5

    2,5 4
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Játra očistíme, důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky. Připravené plátky obalíme v hladké mouce a odložíme do chladu.

Cibule oloupeme, a stejně jako očištěné a semínek zbavené papriky, nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme vroucí vodou a sloupneme. Oloupaná rajčata rozpůlíme, vybdlabeme dužinu včetně šťávy a dáme stranou. Zbylá rajčata pokrájíme na kousky.

Olivový olej si rozehřejeme a zesklovatíme na něm cibuli. Přidáme papriky a kousky rajčat. Když papriky změknou, vmícháme odloženou dužinu a šťávu z rajčat, a asi 5 minut vše povaříme. Pak vše propasírujeme do čistého hrnce, zahřejeme a ochutíme solí a čerstvým pepřem.

Na rozpáleném sádle zprudka opečeme připravené plátky jater, hotové osolíme, přendáme na talíře a přelijeme uvařenou omáčkou.

Portugalskou játru servírujeme pokrytou plátky zelených oliv.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Portugalská játra

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.