reklama
hledat uživatel
       

Portský krém

Milovníkům portského vína nabízím jednu skrytou variantu jeho konzumace.


  • 4,8

    4,7 4
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Želatinu namočíme do vody. Necháme ji nabobtnat a pak ji vymačkáme a na malém plameni rozpustíme. Z dobře omytého citronu nejprve ostrouháme kůru a poté vymačkáme i na šťávu.

Žloutky, oba druhy cukru a citronovou kůru vyšleháme do tuhé pěny. Vmícháme citronovou šťávu, víno a mírně vychladlou želatinu. Vyšleháme hladký krém, který uložíme do chladničky tuhnout.

Z bílků vyšleháme pevný sníh, který vmícháme do tuhnoucího krému. Krémem naplníme zmrzlinové (dezertní) poháry a uložíme je do chladničky úplně ztuhnout.

Před podáváním dezert posypeme mandlovými lupínky a ozdobíme koktejlovou třešinkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Portský krém

    Celkový počet komentářů: 1

    • Alena
      Alena

      Na tento recept jsem použila portské víno Dow´s fine tawny a bylo to výborné, jen možná příliš sladké

      11.11.2012 15:39:32

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Portský krém

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.