reklama
hledat uživatel
       

Pórkový quiche

Pokud nechcete neustále opakovat studené mísy s chlebíčky, vyzkoušejte recept na celosvětově oblíbený slaný koláč.


  • 4,1

    4,1 9
  • 1 h 30 min

Ingredience

na potření

podle chuti

podle potřeby

směs

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 541 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 670 hodnocení

Jak na pečení dortu

14. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na domácí rajčatové pyré krok za krokem

13. 9. 2019

Postup přípravy

Nejprve promícháme sypké suroviny (mouky, prášek do pečiva, sůl), poté prohněteme s ostatními surovinami (máslo, vejce, mléko). Vznikne nám vláčné těsto podobné třeba lineckému a necháme ho asi 20 minut odležet. Těsto na quiche můžeme však uchovat zabalené v ledničce i po dva dny.

Těsto můžeme vtlačit do formy, nebo ho rozválíme na placku, kterou přeneseme do formy a upravíme tak, aby těsto krylo i její okraje. Dno těsta lehce propícháme vidličkou na více místech, aby si uchovalo tvar.

Pórek nakrájíme na kousky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Zelenou nať cibulky nakrájíme nadrobno. Parmazán nebo jiný druh sýru nastrouháme na jemno.

Pórek orestujeme na olivovém oleji, přidáme nakrájené žampiony, trochu drceného kmínu a soli. V misce rozšleháme vejce se zakysanou smetanou, přidáme orestované žampiony, pokrájenou nať cibulky a nastrouhaný parmezán.

Těsto dáme asi na 15 minut předpéct do trouby předehřáté na 180 °C. Připravenou směs vlijeme do předpečeného těsta a seshora ještě posypeme nastrouhaným sýrem. Okraje těsta můžeme potřít rozšlehaným vejcem. Pečeme dalších 20 - 25 minut, aby se náplň propekla. Hotový koláč necháme chvíli zchladnout ve formě a teprve potom ho vyklopíme.

Pórkový quiche můžeme podávat ještě teplý nebo později za studena.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pórkový quiche

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.