reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Pórkový quiche

Pokud nechcete neustále opakovat studené mísy s chlebíčky, vyzkoušejte recept na celosvětově oblíbený slaný koláč.


  • 4,1

    4,1 9
  • 1 h 30 min

Ingredience

na potření

podle chuti

podle potřeby

směs

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 815 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

KVÍZ: Jaká jste hospodyňka? Otestujte se, či patříte do kuchyně

23. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

23. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Vaření z dýně nekončí polévkou: Zkuste dýňové noky, kompot, karbanátky i dýňovou buchtu

23. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Vaříme s červenou čočkou: Vděčná luštěnina do polévek, karbanátků i salátů

22. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Vaříme levně aneb chutné pokrmy za pár korun

22. 9. 2020

Postup přípravy

Nejprve promícháme sypké suroviny (mouky, prášek do pečiva, sůl), poté prohněteme s ostatními surovinami (máslo, vejce, mléko). Vznikne nám vláčné těsto podobné třeba lineckému a necháme ho asi 20 minut odležet. Těsto na quiche můžeme však uchovat zabalené v ledničce i po dva dny.

Těsto můžeme vtlačit do formy, nebo ho rozválíme na placku, kterou přeneseme do formy a upravíme tak, aby těsto krylo i její okraje. Dno těsta lehce propícháme vidličkou na více místech, aby si uchovalo tvar.

Pórek nakrájíme na kousky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Zelenou nať cibulky nakrájíme nadrobno. Parmazán nebo jiný druh sýru nastrouháme na jemno.

Pórek orestujeme na olivovém oleji, přidáme nakrájené žampiony, trochu drceného kmínu a soli. V misce rozšleháme vejce se zakysanou smetanou, přidáme orestované žampiony, pokrájenou nať cibulky a nastrouhaný parmezán.

Těsto dáme asi na 15 minut předpéct do trouby předehřáté na 180 °C. Připravenou směs vlijeme do předpečeného těsta a seshora ještě posypeme nastrouhaným sýrem. Okraje těsta můžeme potřít rozšlehaným vejcem. Pečeme dalších 20 - 25 minut, aby se náplň propekla. Hotový koláč necháme chvíli zchladnout ve formě a teprve potom ho vyklopíme.

Pórkový quiche můžeme podávat ještě teplý nebo později za studena.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pórkový quiche

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.