reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pórkové knedlíčky do polévky

Domácí pórkové knedlíčky do vývarů. Hodí se také do zeleninové, drůbeží či hovězí polévky s nudličkami.


  • 4,8

    22×

    4,8 22
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Pórek očistíme, jemně usekáme, zpěníme na másle a necháme zcela vychladnout. V míse rozšleháme jedno velké vejce, vmícháme orestovaný pórek, sůl a pepř. Nyní směs zahustíme strouhankou, moukou a solamylem, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a necháme asi 10 minut odpočinout.

Z těstíčka uděláme stejně velké knedlíčky ve velikosti malého vlašského ořechu, které zvolna vaříme ve vroucí osolené vodě asi 6 - 7 minut. Doporučuji jeden knedlíček uvařit nejdříve na zkoušku a podle potřeby těsto zahustit strouhankou.

Uvařené knedlíčky scedíme, necháme okapat a podáváme v horkém vývaru se zeleninou a nudličkami.




reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pórkové knedlíčky do polévky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.