reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Pórková polévka z Anglie

Tento recept si má známá přivezla z Anglie.


  • 5,0

    5 8
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!

21. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

21. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?

21. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

21. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Postup přípravy

Pórek nakrájíme na kolečka, oloupané středně velké brambory na kostičky.

Do hrnce dáme rozpustit máslo a na něm orestujeme pórek. Přidáme brambory, kostku zeleninového bujónu a zalijeme vodou. Vaříme, až jsou brambory měkké. Pak přilijeme asi 4 - 5 dl mléka a necháme přejít varem. Podle chuti přidáme do pórkové polévky sůl, pepř, případně vegetu.

Pórkovou polévku z Anglie ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pórková polévka z Anglie

    Celkový počet komentářů: 4
    • Bronislava Paděrová
      Bronislava Paděrová

      Komentář k receptu Pórková polévka z Anglie

      Dobrota...

      24.04.2016 08:49:21

    • Kamila
      Kamila

      Porková polévka

      teda dámy, kdo vaří s kostkou a vegetou ...pardon, ale to není dobrá polévka. Zelenina bez kostky je normálně k mání a vegeta? Přečtětesi. Sůl máte doma určitě i bez ní, ostatní stojí za houby, nic co by se nedalo sehnat čerstvé. Složení: jedlá sůl max. 58 %, látka zvýrazňující chuť a vůni (glutaman sodný, inosian sodný a guanylan sodný), sušená zelenina 15, 5 % (karotka, petržel, cibule, pastinák, celer, libeček, česnek), cukr, přírodní zeleninové aroma (obsahuje lepek), glukóza, barvivo riboflavin, protihrudkující látka (fosforečnan vápenatý). Může obsahovat stopy sezamu a hořčice.

      02.03.2014 19:52:59

      • Kateřina
        Kateřina

        Re: Porková polévka

        Kamilo tak si tam jednoduše tu kostku a vegetu nedávejte a můžete být s receptem stejně spokojená, jako jsem byla já...

        02.03.2014 20:51:40


    • Kateřina
      Kateřina

      Komentář k receptu Pórková polévka z Anglie

      Polévka byla báječná. Máslo jí dává výbornou chuť.

      02.03.2014 13:42:12


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Pórková polévka z Anglie

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.