reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pomerančový koláč s ricottou

Recept na vláčný koláč plný pomerančové chuti. Pokud nemáte možnost koupit mandlovou mouku, můžete si ji lehce připravit doma. Stačí mandle na jemno namlít. Koláč je navíc bezlepkový.


  • 5,0

    5 1
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Postup přípravy

Dno dortové formy o průměru 23 cm vyložíme pečícím papírem. Třtinový cukr smícháme s vodou. Vznikne hustá hmota, kterou rozetřeme na pečící papír. Pokud nám to nepůjde, můžeme ještě lehce naředit vodou.

Do mísy nasypeme cukr krupici a nastrouháme kůru z obou pomerančů.

Pomeranče rozkrojíme na poloviny. Jednu polovinu nakrájíme na tenké plátky a rozložíme je na rozetřenou cukrovou hmotu. Ze zbylých pomerančů vymačkáme šťávu.

Cukr krupici a pomerančovou kůru vyšleháme s máslem. Po jednom zašleháme žloutky. Poté přidáme ricottu a pomerančovou šťávu. Do těsta zapracujeme obě mouky a sůl. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plátky pomerančů ve formě. Dáváme si pozor, abychom je nepřeházeli.

Pomerančový koláč vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Po 10 minutách snížíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 30 minut.

Upečený pomerančový koláč necháme částečně vychladnout a poté jej převrátíme a opatrně vyklopíme z formy a odstraníme pečící papír. Marmeládu rozehřejeme a potřeme jí povrch koláče. Získá tak lákavě lesklý vzhled. My jsme použili z části rybízovou a z části pomerančovou domácí marmeládu.

Obrácený pomerančový koláč s ricottou necháme vychladit a podáváme ozdobený šlehačkou nebo ricottou, kterou jsme při pečení nespotřebovali.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pomerančový koláč s ricottou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.