reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pomerančová pěna

Milujete nadýchané ovocné pěny? Pak je tento recept právě pro vás. Nejlepší je použít hořkou čokoládu s kousky pomeranče.


  • 3,2

    107×

    3,2 107
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 653 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 728 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 601 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Postup přípravy

Želatinu namočíme podle návodu na obalu. Jeden pomeranč rozpůlíme, zbavíme pecek a důkladně z něj vymačkáme veškerou šťávu. Limetku důkladně omyjeme. Kůru z ní nastrouháme a pak z ní taky vymačkáme šťávu.

Ořechy nasekáme a čokoládu nastrouháme. Obojí smícháme. Želatinu vymačkáme, necháme rozpustit podle návodu. Pak ji necháme trochu vychladnout.

Jogurt, med, limetkovou kůru a oba druhy šťávy smícháme. Pokud je pomeranč málo výrazný, můžeme přidat trochu pomerančové tresti. Do základu vmícháme vlažnou želatinu, důkladně promícháme a dáme asi na 20 minut do lednice ztuhnout.

Druhý pomeranč zatím oloupeme a nakrájíme nebo rozebereme na dílky.

Před vyndáním základu pěny si samostatně ušleháme bílky a smetanu a oboje lehce vmícháme do pomerančového základu.

Do pohárů nebo lépe do vyšších sklenic rozdělíme dílky pomeranče. Hezké dílky necháme na ozdobu. Pak sklenice střídavě plníme pomerančovou pěnou a sypáním z oříšků a čokolády. Poháry necháme vychladit a pěnu ztuhnout.

Nakonec pomerančovou pěnu zdobíme měsíčky pomeranče.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pomerančová pěna

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.