reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pomerančová pěna

Milujete nadýchané ovocné pěny? Pak je tento recept právě pro vás. Nejlepší je použít hořkou čokoládu s kousky pomeranče.


  • 3,2

    107×

    3,2 107
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Želatinu namočíme podle návodu na obalu. Jeden pomeranč rozpůlíme, zbavíme pecek a důkladně z něj vymačkáme veškerou šťávu. Limetku důkladně omyjeme. Kůru z ní nastrouháme a pak z ní taky vymačkáme šťávu.

Ořechy nasekáme a čokoládu nastrouháme. Obojí smícháme. Želatinu vymačkáme, necháme rozpustit podle návodu. Pak ji necháme trochu vychladnout.

Jogurt, med, limetkovou kůru a oba druhy šťávy smícháme. Pokud je pomeranč málo výrazný, můžeme přidat trochu pomerančové tresti. Do základu vmícháme vlažnou želatinu, důkladně promícháme a dáme asi na 20 minut do lednice ztuhnout.

Druhý pomeranč zatím oloupeme a nakrájíme nebo rozebereme na dílky.

Před vyndáním základu pěny si samostatně ušleháme bílky a smetanu a oboje lehce vmícháme do pomerančového základu.

Do pohárů nebo lépe do vyšších sklenic rozdělíme dílky pomeranče. Hezké dílky necháme na ozdobu. Pak sklenice střídavě plníme pomerančovou pěnou a sypáním z oříšků a čokolády. Poháry necháme vychladit a pěnu ztuhnout.

Nakonec pomerančovou pěnu zdobíme měsíčky pomeranče.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pomerančová pěna

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.