reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Pomeranče v karamelu

Recept na 4 porce pomerančového dezertu ze středomořské kuchyně.


  • 3,1

    733×

    3 733
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Postup přípravy

Kardamomový lusk rozdrtíme, stejně jako kuličky pepře. Pistácie vyloupeme a nasekáme.

Cukr, pepř, hřebíček, kardamom a 150ml vody zahříváme za stálého míchání v rendlíku na středně silném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Pak zesílíme oheň a roztok vaříme bez míchání do zhoustnutí. Zároveň také ztmavne. Podle potřeby stíráme vařečkou sirup přichycený na stěnách rendlíku.

Do karamelu opatrně přilijeme zbývající vodu. (Raději trochu odstupte, karamel může prskat!) Rendlík odstavíme a karamel mícháme vařečkou, dokud se obě tekutiny nespojí. Necháme vychladnout.

Pomeranče oloupeme nožem tak, aby si zachovali tvar. Odstraníme z nich bílou vrstvu pod kůrou. Ponecháme je v celku nebo rozdělíme nad mísou na dílky. Dílky zbavíme také tenkých blanek a přidáme do mísy.

Pomeranče přelijeme ochuceným karamelem, promícháme, mísu přikryjeme a uložíme do chladničky. Před podáváním dezert rozdělíme do misek, posypeme nakrájenými pistáciemi a podáváme.

Zdroj: Slovart.cz

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pomeranče v karamelu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.