reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Pomazánka z pravých hřibů

Recept na velmi chutnou houbovou pomazánku určenou pro milovníky dobrot z pravých hřibů.


  • 2,7

    14×

    2,7 14
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Pokud máme dubáky, to znamená čerstvé pravé hřiby, tak je očistíme a pokrájíme na plátky. Pokud máme sušené praváky, namočíme je na 30 minut do teplé vody, potom dubáky scedíme, pokrájíme na malé kousky a vodu z namočení zachytíme. Praváky pokrájíme na malé kousky.

Cibuli očistíme a pokrájíme na jemno. Z citronu vymačkáme šťávu, omyjeme větvičky čerstvého tymiánu, natrháme na lístečky, feferonku pokrájíme na jemno, omytou petrželovou nať posekáme nadrobno a uzený tvrdý sýr nastrouháme na jemno.

Na másle orestujeme cibuli do zesklovatění i s feferonkou, přidáme pokrájené praváky, orestujeme, podlijeme vodou z namočení hub, dusíme doměkka, přidáme lístky čerstvého tymiánu, osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, ochutíme citronovou šťávou, promícháme a necháme úplně vychladnout.

Vychladlou dubákovou směs přidáme k změklému máslu, promícháme spolu s nastrouhaným uzeným sýrem a zjemníme hustým bílým neochuceným domácím jogurtem anebo kysanou smetanou.

Pomazánku z pravých hřibů natíráme na čerstvý domácí chléb anebo čerstvé domácí pečivo. Ještě lépe chutná tato výborná dubáková pomazánka na čerstvě upečených topinkách vydatně potřených česnekem.

Pomazánku před podáváním na námi zvoleném pečivu ještě posypeme posekanou petrželovou natí. Orientačně na 10 gramů sušených hub je potřeba vynásobit krát 10 a dostaneme jaké množství čerstvých hub potřebujeme nasbírat, protože čerstvé houby obsahují až 90 % vody a jen 10 % tvoří sušina.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pomazánka z pravých hřibů

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.