Recept na chutnou pomazánku z čerstvého křenu, kterou zjemníme sýrem.
2 lžíce | majonéza |
50 g | tvrdý sýr |
1 balení | pomazánkové máslo |
50 g | křen |
podle chuti | |
---|---|
sůl |
Křen oloupeme a na jemno nastrouháme. Na jemno nastrouháme i tvrdý sýr, který není příliš výrazný, aby nepřebil chuť křenu. Pomazánkové máslo smícháme s křenem, 2 lžícemi majonézy a nastrouhaným sýrem. Dochutíme solí. Pomazánku z čerstvého křenu mažeme na pečivo, případně dozdobíme podle chuti a fantazie.
Křen selský: Ve kterých pokrmech se bude vyjímat?
Je zdravý a jídlu dodá nezaměnitelnou chuť. Někteří z nás mu zůstávají věrni dlouhá léta a nedají na něj dopustit. Proč si křen častěji dopřát?
Videorecept: Koprovka nebo křenovka podle Anny
Mám tu pro vás jeden základ, ze kterého snadno vytvoříte obě varianty. No a to vše bez mouky!!
autor Hanka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena