reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pomazánka z brokolicových košťálů a kešu oříšků

Výborný jednoduchý recept na zdravou pomazánku z košťálů brokolice a kešu oříšků.


  • 3,0

    18×

    3 18
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 576 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 839 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 608 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 683 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

9. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Svatomartinská vína - připijte si mladým vínem z podzimní sklizně

9. 11. 2019

Postup přípravy

Brokolici rozebereme na růžičky, košťál nařežeme na menší kousky a spolu uvaříme v osolené vodě, vaříme asi 7 minut od bodu varu. Ihned dáme na pár minut do ledové vody, aby se zachovala pěkná barva, tj. blanšírujeme. Scedíme, necháme úplně vychladnout a dobře odkapat.

Mezitím namočíme kešu oříšky na 30 minut do studené vody, potom scedíme a necháme odkapat. Zachycenou vodu z namočení odložíme bokem a očistíme česnek. Do cuttera dáme vychladlé uvařené košťály brokolice a růžičky brokolice použijeme na jiné jídlo.

K brokolicovým košťálům přidáme stroužek česneku, kešu oříšky, sůl a rozkutrujeme. Pokud zůstanou ve směsi malé kousky, to vůbec nevadí. Přidáme trošku odložené vody z namočených kešu oříšků a ještě jednou krátce rozkutrujeme. Vody je třeba dát tolik, aby se hotová pomazánka dala lehce natírat. Hotovou pomazánku dáme vychladit do chladničky a můžeme podávat.

Pomazánku z brokolicových košťálů a kešu oříšků natíráme na čerstvý chléb nebo pečivo. Do pomazánky můžeme přidat nať bazalky nebo posekanou čerstvou petrželovou nať. Pomazánku můžeme jemně okořenit mletým černým pepřem nebo jiným kořením podle naší chuti.

Košťály brokolice mají jemnou lahodnou chuť, netřeba je vyhazovat, protože se dají výborně použít do krémových polévek, jemných omáček, bramborové kaše nebo z nich připravit takovouto chutnou zdravou pomazánku bez tuku.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pomazánka z brokolicových košťálů a kešu oříšků

    Celkový počet komentářů: 2

    • Kkuli
      Kkuli

      Komentář k receptu Pomazánka z brokolicových košťálů a kešu oříšků

      Košťál z brokolice oloupu a jím jen tak - je chuťově jako kedlubna. Ale teď jsem ho dala do pomazánky a povedla se. Je moc dobrá :)
      Díky za recept

      15.03.2018 22:10:41


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Pomazánka z brokolicových košťálů a kešu oříšků

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.