reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Pomazánka z brokolicových košťálů a kešu oříšků

Výborný jednoduchý recept na zdravou pomazánku z košťálů brokolice a kešu oříšků.


  • 3,0

    18×

    3 18
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Postup přípravy

Brokolici rozebereme na růžičky, košťál nařežeme na menší kousky a spolu uvaříme v osolené vodě, vaříme asi 7 minut od bodu varu. Ihned dáme na pár minut do ledové vody, aby se zachovala pěkná barva, tj. blanšírujeme. Scedíme, necháme úplně vychladnout a dobře odkapat.

Mezitím namočíme kešu oříšky na 30 minut do studené vody, potom scedíme a necháme odkapat. Zachycenou vodu z namočení odložíme bokem a očistíme česnek. Do cuttera dáme vychladlé uvařené košťály brokolice a růžičky brokolice použijeme na jiné jídlo.

K brokolicovým košťálům přidáme stroužek česneku, kešu oříšky, sůl a rozkutrujeme. Pokud zůstanou ve směsi malé kousky, to vůbec nevadí. Přidáme trošku odložené vody z namočených kešu oříšků a ještě jednou krátce rozkutrujeme. Vody je třeba dát tolik, aby se hotová pomazánka dala lehce natírat. Hotovou pomazánku dáme vychladit do chladničky a můžeme podávat.

Pomazánku z brokolicových košťálů a kešu oříšků natíráme na čerstvý chléb nebo pečivo. Do pomazánky můžeme přidat nať bazalky nebo posekanou čerstvou petrželovou nať. Pomazánku můžeme jemně okořenit mletým černým pepřem nebo jiným kořením podle naší chuti.

Košťály brokolice mají jemnou lahodnou chuť, netřeba je vyhazovat, protože se dají výborně použít do krémových polévek, jemných omáček, bramborové kaše nebo z nich připravit takovouto chutnou zdravou pomazánku bez tuku.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pomazánka z brokolicových košťálů a kešu oříšků

    Celkový počet komentářů: 2

    • Kkuli
      Kkuli

      Komentář k receptu Pomazánka z brokolicových košťálů a kešu oříšků

      Košťál z brokolice oloupu a jím jen tak - je chuťově jako kedlubna. Ale teď jsem ho dala do pomazánky a povedla se. Je moc dobrá :)
      Díky za recept

      15.03.2018 22:10:41


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Pomazánka z brokolicových košťálů a kešu oříšků

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.