reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pomalu pečený hovězí guláš na pivu

Chcete mít jistotu, že maso v guláši bude krásně měkké? Pak zvolte metodu pomalého pečení při 100 - 120 °C a pečte cca 5 - 8 hodin. Guláš není zahušťovaný moukou a chutná výborně!


  • 5,0

    5 5
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Jak na to? Koupíme si pečící pytlíky, ušetří nám spoustu času a s pečeným masem se skvěle pracuje. Ušetříme si tak i práci s čištěním pekáčů. Nemáme-li pytlíky, použijeme pečící kastrol s víkem, splní stejnou službu. 

Koupíme jakékoliv hovězí - může být krk, kližka, přední nebo nepravá svíčková, veverky, líčka. Vybereme kvalitní maso, ale nepotřebujeme to nejdražší, které najdeme. 

Maso omyjeme, osolíme, opepříme a vložíme do pytlíku. Na 1 kg masa přidáme 3 - 6 mrkviček, 2 cibule, pivo, hovězí vývar, kousek celeru nebo petržele. Vše dáme do pytlíku a necháme péct. 

Po upečení maso vyndáme a zbytek obsahu rozmixujeme ponorným šlehačem. Přidáme chilli pastu, povaříme a dochutíme podle potřeby. Maso do omáčky vrátíme a máme hotovo. 

Pomalu pečený hovězí guláš na pivu podáváme s knedlíkem, ale i jinou přílohou podle chuti.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pomalu pečený hovězí guláš na pivu

    Celkový počet komentářů: 1

    • Psí Voko
      Psí Voko

      Pomalu pečený hovězí guláš na pivu

      No prostě úplně bez chyby. Hlavně to nechce pospíchat.

      16.07.2019 11:11:12

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Pomalu pečený hovězí guláš na pivu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.