reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pomalu pečený bůček speciál

Recept na výborné pečené maso. K obědu i k večeři, teplé i studené.


  • 5,0

    5 2
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

31540 kJ / 7533,2 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 662 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 905 hodnocení

Luštěninové penne s čočkovou omáčkou a feta sýrem krok za krokem

27. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 731 hodnocení

Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek

26. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 135 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 602 hodnocení

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

24. 2. 2020

Postup přípravy

Den dva předem bůček s kostí očistíme, ostrým nožem nařežeme kůži na čtverečky. Maso dobře osolíme ze všech stran a sůl vetřeme dlaní pečlivě do masa i do zářezů v kůži. Lehce opepříme ze všech stran, zabalíme do fólie nebo vložíme do plastové krabice a uložíme do lednice.

Maso pokmínujeme, dáme do pekáče kůží dolů, přidáme 1 dl vody a odložíme stranou. Mezitím nahřejeme troubu na maximum (250 - 300 °C).

Pekáč s bůčkem vložíme do vyhřáté trouby a necháme zatáhnout do hněda. Pozor, jde to rychle! Poté maso otočíme. Je-li bůček vysoký, necháme opéct ještě ze stran. Menší připálení nevadí. Potom otočíme bůček kůží dolů, přidáme opět 1 dl vody, můžeme přidat nakrájenou cibuli, zaklopíme pekáč víkem a pečeme na 150 °C 2 hodiny. Neotvíráme! Na závěr odklopíme, otočíme kůží nahoru a krátce zapečeme nebo ogrilujeme.

Upečený bůček necháme 1/4 hodiny odpočinout. Pomalu pečený bůček speciál podáváme s brambory, knedlíkem a zelím, chutná i za studena s chlebem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pomalu pečený bůček speciál

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.