reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pomalu pečený bůček speciál

Recept na výborné pečené maso. K obědu i k večeři, teplé i studené.


  • 5,0

    5 2
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

31540 kJ / 7533,2 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 649 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 903 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 649 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 725 hodnocení

Recept na kuřecí nudličky v kokosové omáčce krok za krokem

16. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Videorecept: Vyzkoušejte masopustní smažené koblihy ze sladkých brambor

15. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 717 hodnocení

Zamilovaná valentýnská psaníčka krok za krokem

14. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Luštěninové fusilli se špenátem a parmazánem krok za krokem

13. 2. 2020

Postup přípravy

Den dva předem bůček s kostí očistíme, ostrým nožem nařežeme kůži na čtverečky. Maso dobře osolíme ze všech stran a sůl vetřeme dlaní pečlivě do masa i do zářezů v kůži. Lehce opepříme ze všech stran, zabalíme do fólie nebo vložíme do plastové krabice a uložíme do lednice.

Maso pokmínujeme, dáme do pekáče kůží dolů, přidáme 1 dl vody a odložíme stranou. Mezitím nahřejeme troubu na maximum (250 - 300 °C).

Pekáč s bůčkem vložíme do vyhřáté trouby a necháme zatáhnout do hněda. Pozor, jde to rychle! Poté maso otočíme. Je-li bůček vysoký, necháme opéct ještě ze stran. Menší připálení nevadí. Potom otočíme bůček kůží dolů, přidáme opět 1 dl vody, můžeme přidat nakrájenou cibuli, zaklopíme pekáč víkem a pečeme na 150 °C 2 hodiny. Neotvíráme! Na závěr odklopíme, otočíme kůží nahoru a krátce zapečeme nebo ogrilujeme.

Upečený bůček necháme 1/4 hodiny odpočinout. Pomalu pečený bůček speciál podáváme s brambory, knedlíkem a zelím, chutná i za studena s chlebem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pomalu pečený bůček speciál

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.