reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pomalu pečené vepřové plecko s uzenou paprikou

Recept na snadnou přípravu vepřové pečeně s chutí uzené papriky. Tento pomalý způsob pečení zachová pravou chuť masa.


  • 2,6

    10×

    2,6 10
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Postup přípravy

Vepřové plecko omyjeme, osušíme, prošpikujeme česnekem a osolíme. Plecko položíme do pekáče na vepřové sádlo, posypeme celým kmínem a uzenou paprikou. Nakonec plecko podlijeme studenou vodou a přikryjeme na těsno alobalem.

Vepřové plecko vložíme péct do trouby vyhřáté na 120 °C a pečeme plných 5 hodin. Maso nepřeléváme a nepodléváme. Po uvedené době odstraníme alobal, zvýšíme teplotu na 200 °C a pečeme ještě asi 25 minut, dokud se na povrchu nevytvoří pěkná vypečená kůrčička. V pekáči zůstane poměrně mnoho výborné šťávy vypečené z plecka.

Tímto způsobem upečené plecko má pravou masovou chuť, přitom je měkké a šťavnaté s uzenou chutí. Horké maso vybereme na desku, zabalíme do alobalu a necháme asi 30 minut odpočinout, aby se ustálily šťávy a potom pokrájíme na plátky.

Pomalu pečené vepřové plecko s uzenou paprikou podáváme teplé se zelím a domácím vařeným knedlíkem, dobře chutná i se špenátem a brambory na jakýkoliv způsob.

Za studena podáváme vepřové plecko s čerstvým domácím chlebem a domácími nakládanými sladkokyselými okurkami nebo domácí čalamádou. Vypečenou šťávu slijeme do sklenice a po ztuhnutí natíráme na chléb nebo pečivo.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pomalu pečené vepřové plecko s uzenou paprikou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.