reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pomalu pečené hovězí na česneku

Recept na marinované hovězí maso zvolna pečené na česneku.


  • 4,7

    40×

    4,7 40
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Česnek, cukr, papriku, sůl a pepř společně rozmixujeme a směs vetřeme do masa. Maso necháme minimálně 6 hodin v chladu marinovat.

Troubu předehřejeme na 160 °C. Těžký litinový kastrol lehce vytřeme olejem. Vložíme do něj maso, kolem něj rozložíme cibuli, zalijeme vínem nebo vývarem a zakryjeme poklicí. Kastrol vložíme do trouby a pomalu pečeme 3 hodiny. Pak poklici sejmeme a hovězí pečeme ještě další hodinu za občasného přelévání vypečenou šťávou. Pak maso necháme asi půl hodiny stát. Pomalu pečené hovězí na česneku nakrájíme na tenké plátky. Šťávu přecedíme, zahustíme podle chuti, případně zredukujeme varem. Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.

Pomalu pečené hovězí na česneku podáváme třeba s knedlíky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pomalu pečené hovězí na česneku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.