Pomalu pečené hovězí na česneku

2 h 40 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 45683x
Recept na marinované hovězí maso zvolna pečené na česneku.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Česnek, cukr, papriku, sůl a pepř společně rozmixujeme a směs vetřeme do masa. Maso necháme minimálně 6 hodin v chladu marinovat.

Troubu předehřejeme na 160 °C. Těžký litinový kastrol lehce vytřeme olejem. Vložíme do něj maso, kolem něj rozložíme cibuli, zalijeme vínem nebo vývarem a zakryjeme poklicí. Kastrol vložíme do trouby a pomalu pečeme 3 hodiny. Pak poklici sejmeme a hovězí pečeme ještě další hodinu za občasného přelévání vypečenou šťávou. Pak maso necháme asi půl hodiny stát. Pomalu pečené hovězí na česneku nakrájíme na tenké plátky. Šťávu přecedíme, zahustíme podle chuti, případně zredukujeme varem. Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.

Pomalu pečené hovězí na česneku podáváme třeba s knedlíky.

autor receptu:

Pomalu pečené hovězí na česneku

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
4,7
skvělý recept
37 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pomalu pečené hovězí na česneku

Přidat příspěvek k receptu Pomalu pečené hovězí na česneku
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept