reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pomalu pečená vepřová líčka na víně

Pomalu pečená vepřová líčka na vině se šťouchaným celerem. Tahle lahůdka je jednoduchá, ale potřebuje čas.


  • 5,0

    5 5
  • 2 h 40 min

Postup přípravy

Líčka očistíme, osolíme a osmahneme ze všech stran na sádle nebo olivovém oleji. Jakmile se zatáhnou, vyndáme je.

Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Do výpeku přidáme nakrájenou mrkev, celer, cibuli a řapíkatý celer. Zeleninu restujeme dozlatova, přidáme rajčatový protlak, červené víno a chvíli podusíme. Do rendlíku poté vrátíme líčka, doplníme vývarem a kořením (bobkový list, pepř, nové koření) s dáme péct při teplotě 120 °C na 4 hodiny.

Pomalu pečená vepřová líčka na víně podáváme se šťouchaným celerem, pokud chceme lowcarb verzi, ale dobře chutnají i s bramborami či jinou oblíbenou přílohou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pomalu pečená vepřová líčka na víně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.