reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pomalu pečená kořeněná roštěnka

Jde o recept na velmi chutnou pomalu pečenou roštěnku v celku, která má měkoučké maso s výraznou chutí koření a vína.


  • 2,8

    31×

    2,8 31
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Recept na jablkovou bábovku s ořechy krok za krokem

25. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Roštěnku v celku necháme nejdříve dozrát, aby byla po upečení křehká a šťavnatá. Roštěnku odblaníme, odkrojky odložíme na jiné použití a odblaněnou roštěnku omyjeme, osušíme, polijeme olejem a vmasírujeme ho do masa. Nesolíme, aby sůl z roštěnky nevytáhla šťávu. Maso vložíme do sáčku na mrazení, uzavřeme a odložíme na 4 dny do spodní části ledničky. Roštěnku denně promasírujeme a otočíme.

V den pečení roštěnku vyjmeme z lednice a necháme rozehřát na pokojovou teplotu, aby při pečení neutrpěla šok. Zatím si připravíme veškeré koření - římský kmín, celý koriandr, celé nové koření, celé kuličky světlého hořčičného semínka a celé černé koření. Vše rozdrtíme v hmoždíři nahrubo.

Roštěnku osolíme, potřeme hořčicí, obalíme v nadrceném koření z každé strany a na pánvi s rozpáleným husím sádlem maso zprudka opečeme (z každé strany asi 3 - 4 minuty, dokud se na povrchu nevytvoří kůrčička. Roštěnku necháme na pánvi asi 20 minut odpočinout, aby se v ní ustálily šťávy, potom ji vložíme do pekáčku, přelijeme výpekem, podlijeme vínem a přikryjeme alobalem.

Kořeněnou roštěnku v celku vložíme do trouby vyhřáté na 120 °C a pečeme asi 1,5 hodiny, roštěnka tak bude rovnoměrně propečená.

Upečenou roštěnku vyndáme na desku, přikryjeme alobalem a necháme opět asi 30 minut odpočívat, potom ji pokrájíme na plátky silné přibližně 0,5 cm.

Mezitím si upečeme brambory v husím sádle, připravíme ledový salát, který dochutíme solí a citronovou šťávou, a můžeme servírovat. Pečenou kořeněnou roštěnku potřeme chutným výpekem a podáváme s upečenými brambory, dochuceným salátem a tatarskou omáčkou. Chutná výborně i za studena s krajícem čerstvého chleba.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pomalu pečená kořeněná roštěnka

    Celkový počet komentářů: 2

    • Libchen
      Libchen

      Komentář k receptu Pomalu pečená kořeněná roštěnka

      Ahoj Saxik,
      bude mi potešením, prajem Ti, aby Ti veľmi chutil a dakujenm :-)

      15.05.2017 10:38:11

    • Saxik
      Saxik

      Komentář k receptu Pomalu pečená kořeněná roštěnka

      Tento recept si určite vyskúšam. To bude dobrotáááááá ! Mňaaaaam

      15.05.2017 08:33:48


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Pomalu pečená kořeněná roštěnka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.