reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

příloha

Postup přípravy

Budeme potřebovat 1 kachnu, 1 lžičku soli, celý kmín a 1 lžíci medu. Dále bude potřeba pekáček s víkem a náš čas, protože kachna vyžaduje dlouhé pečení.

Aby kachna nebyla samá kost, měla by vážit alespoň 2 kilogramy, mysleme na to při koupi. Kachna je samozřejmě nejlepší z domácího chovu, ale koupíme-li mraženou, musíme ji vyndat z mrazáku 24 hodin před přípravou.
Kachnu poté důkladně omyjeme, osušíme a vyndáme sáček s droby, pokud je kachna obsahuje. Ty můžeme uchovat na jiný recept.

Do kachny zvenčí i zevnitř důkladně vetřeme sůl. Kachnu ze všech stran posypeme kmínem, kterým nešetříme. Připravenou kachnu vložíme do pekáčku.

Kachnu podlijeme 0,5 dl vody a přikryjeme. Takto připravenou kachnu vložíme do trouby vyhřáté na 100 °C péct - pečeme 4,5 hodiny bez odkrývání a nahlížení do trouby.

Během pečení kachny si připravíme přílohu - dušené červené zelí.
Budeme potřebovat 1 menší červené hlávkové zelí, 1 cibuli, 1 lžíci oleje a koření a dochucovače - ocet, cukr krupici, sůl a pepř.

Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Hlávkové zelí omyjeme, zbavíme vrchních listů a odkrojíme tvrdý košťál. Zelí nakrájíme na jemné nudličky.

Cibuli osmahneme na rozpáleném oleji. Na cibuli vsypeme připravené červené zelí, osolíme, opepříme, zalijeme troškou vody a dusíme pod pokličkou doměkka asi 20 minut. Podušené zelí dochutíme octem a cukrem podle chuti. Pokud máme rádi zahuštěnou variantu, přidáme 5 minut před dokončením lžíci hladké mouky rozmíchané ve vodě, nebo jednu najemno nastrouhanou bramboru.

Kachnu po 4,5 hodinách vyjmeme z trouby a potřeme směsí medu a výpeku. Vložíme zpět do trouby, teplotu mírně zvýšíme a dopékáme dozlatova (bez přikrytí). Kachna díky medu získá zlatavou a křupavou kůrčičku.

Upečenou kachnu naporcujeme nůžkami na drůbež. Pečenou kachnu podáváme s připraveným podušeným červeným zelím a bramborovým nebo houskovým knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Pomalu pečená kachna

Celkový počet komentářů: 4
  • stavros666
    stavros666

    Kachna pomalu pečená

    Udělal jsem ji včera podle vašeho receptu,ale olej jsem nedával,máme raději sádýlko...byla skutečně vynikající a masíčko se jen rozpadalo.Já ještě udělal k tomu nádivku,kterou peču zvlášť a i když jsem neměl červené zelí,použil jsem bílé,k tomu bramborový knedlíček a moc jsme si pochutnali.Zítra uvařím červené zelíčko.Posílám taktéž fotografie té dnešní mňamky...a současně přeji všem dobré chuti....///

    10.09.2017 01:45:07

  • stavros666
    stavros666

    pomalu pečená kachna

    Dnes jsem neměl doma červené zelíčko,tak jsem nakrouhal hlávku bílého a bylo to ke kachně také jedlé.Kachnu porcuji už za syrova a pak peču s bylinkama.K tomu jsem udělal bramborové knedlíčky (tak zvané kulaté klouzáky) a posílám také fotografii porcičky a současně přeji všem dobré chuti....///

    27.07.2017 23:55:13

  • alvin
    alvin

    Tento recept nemá chybu, kachnička se jen rozpadá ,jak je maso křehké a šťavnaté!

    14.04.2017 15:35:43

  • Radmila
    Radmila

    Komentář k receptu Pomalu pečená kachna

    Pomalu pečenou kachnu nepodléváme vodou, porcovat můžeme i lžičkou - je-li správně upečená, sama se rozpadá.

    29.03.2016 06:34:20

Nalezeno receptů: 4

Přidat příspěvek k receptu Pomalu pečená kachna

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.