reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pomalu pečená kachna téměř bez práce

Pomalu pečená kachna téměř bez práce

Recept na velmi chutnou pomalu pečenou kachnu téměř bez práce, která má šťavnaté měkké maso jako máslo a do křupava vypečenou kůžičku.


  • 3,3

    48×

    3,3 48
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2225 kJ / 531,4 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 525 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Hrníčkové recepty: Vyzkoušejte rychlé koláče bez vážení

18. 8. 2019

Postup přípravy

Kuchyňsky upravenou kachnu dočistíme od zbytků peří, omyjeme, osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou a kůži několikrát rovnoběžně šikmo nařežeme, aby se lépe vypekl tuk z kachny během pečení.

Kachnu zvenku i zevnitř dobře osolíme, dáme do pekáče a odložíme na noc odpočívat do chladničky. V den pečení včas ráno vybereme z chladničky, necháme ji na stole volně aklimatizovat při pokojové teplotě - asi 1 hodinu.

Zatím odstopkujeme a zbavíme jádřince 2 neoloupaná jablka, která omyjeme, překrojíme na polovinu a vložíme kachně do břišní dutiny. Jablka výborně ochutí kachní maso. Kdo chce, může kachnu ještě posypat celou kmínem a majoránkou podle svých zvyklostí a chutí.

Pekáč s kachnou bez podlití vodou přikryjeme na těsno alobalem či druhým pekáčem anebo vrchem pekáče a vložíme péct do trouby. Pečeme na 120 °C, není to omyl, údaj je správný, kachnu pečeme plných 5 hodin prsama nahoru bez otáčení po celý čas, bez přelévání vypečenou šťávou a bez nakoukávání pod pokličku.

Po této době odstraníme alobal, zvýšíme teplotu trouby na 200 °C a kachnu dopečeme, až kůžička bude pěkně červenohnědá a křupavá, což trvá asi 30 minut. Upečenou kachnu vybereme na desku, přikryjeme alobalem a necháme 30 minut odpočívat, aby se uvnitř kachny ustálily šťávy a při krájení nevytekly, potom pokrájíme na porce.

Pomalu pečenou kachnu téměř bez práce podáváme horkou s domácím vařeným kynutým houskovým knedlíkem a červeným zelím na karamelu s pečeným jablkem. Jako příloha je výborný i bramborový knedlík.

Takto pečená kachna má úžasně šťavnaté maso, měkké jako máslo, kůžičku má krásně do křupava vypečenou a je téměř bez práce. V pekáči je mnoho vypečeného tuku, částí přelijeme knedlíky a zbytek slijeme do sklenice. Vypečený tuk je výborný na natírání na čerstvý chléb a pečivo.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pomalu pečená kachna téměř bez práce

    Celkový počet komentářů: 17
    • Ema
      Ema

      No,přemýšlela jsem o tom,že bych to jednou přece jen podle Tvého receptu zkusila a po Tvé odpovědi to tedy někdy zkusím.Jsem moc zvědavá zda budeš mít pravdu.V každém případě dám vědět.Taky musím po štiplavém komentáři od venom nahlédnout na Tvoje recepty-asi budou dobré,když má někdo potřebu takto reagovat na stránkách o vaření.Mně to vůbec nevadí,že je tu recept i vícekrát.Holt vaříme my kuchařky hodně věcí stejně,no.

      04.02.2017 20:56:29

      • Libchen
        Libchen

        Re: Zkusím.

        Ahoj Ema, budu jen ráda, když tento recept skusíš, je opravdu výborný. a velice mne potěší, když dáš vědět, jak jsi byla spokojena?
        Když jsem před rokem přišla, tak mne Venom upozornila, že jsou tady 3 stálice proti kterým nemám šanci, co sama brzo zjistím :-) Nic jsem nehodlala zjistit, brzo se mi přimluvili jiní díky duchaplným komentářúm Venom k mojim receptúm a neměli o ní valnou mínku :-(
        já ji taky nemám, je mi jí moc líto, že je tak frustrovaná, rozebírat ji jistě nebudu!
        Emo, nevím jestli jsou moje recepty dobré, ale jistě jsou dělané s láskou a s respektem k jídlu a kuchařskému umění, jsem jenom pouhej amatér a souhlasím, mnoho z nás vaří hodně podobně, také mi nevadí podobné recepisy, protože v každém z nich je něco dobré, hezké a nové od autora, který daný recept vložil :-)

        05.02.2017 06:22:51

    • Ema
      Ema

      No,já tedy peču kachnu nejvýš 3 hodiny,sice občas nakouknu,ale hlavně odeberu sádlo a udělám výbornou šťávu a rozhodně nepolévám knedlíky tukem.Dělám vše ten den a kachnička je výborná a ušetřím čas večer i při pečení.Ale je to o tom,jak je každý zvyklí.Sádlo taktéž používám na chleba,ale také třeba pod rošťenku apod.

      04.02.2017 10:04:56


      • Libchen
        Libchen

        Re: 5 hodin?

        Ahoj Ema, iste je to o tom, na čo je každý z nás naučený, zvykla som piecť predtým tak ako aj Ty :-). Túto kačku som piekla tak, ako som napísala, teda plných 5 a pol hodiny a poviem Ti, že som ešte nikdy v živote nemala vypečeného toľko tuku a také šťavnaté mäsíčko, mäkkučké ako masielko, na moje prekvapenie sa nerozpadávalo, dobre sa krájalo, pričom kožička bola krásne vypečená a chrumkavá, rozhodla som sa, že už inak piecť ako teraz ani nwebudem.
        dakujem za Tvoj pekný komentár :-)

        04.02.2017 11:17:17


    Nalezeno receptů: 17
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Pomalu pečená kachna téměř bez práce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.