reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pomalu pečená kachna téměř bez práce

Pomalu pečená kachna téměř bez práce

Recept na velmi chutnou pomalu pečenou kachnu téměř bez práce, která má šťavnaté měkké maso jako máslo a do křupava vypečenou kůžičku.


  • 3,4

    50×

    3,4 50
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2225 kJ / 531,4 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na vanilkové rohlíčky krok za krokem

21. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře

21. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Postup přípravy

Kuchyňsky upravenou kachnu dočistíme od zbytků peří, omyjeme, osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou a kůži několikrát rovnoběžně šikmo nařežeme, aby se lépe vypekl tuk z kachny během pečení.

Kachnu zvenku i zevnitř dobře osolíme, dáme do pekáče a odložíme na noc odpočívat do chladničky. V den pečení včas ráno vybereme z chladničky, necháme ji na stole volně aklimatizovat při pokojové teplotě - asi 1 hodinu.

Zatím odstopkujeme a zbavíme jádřince 2 neoloupaná jablka, která omyjeme, překrojíme na polovinu a vložíme kachně do břišní dutiny. Jablka výborně ochutí kachní maso. Kdo chce, může kachnu ještě posypat celou kmínem a majoránkou podle svých zvyklostí a chutí.

Pekáč s kachnou bez podlití vodou přikryjeme na těsno alobalem či druhým pekáčem anebo vrchem pekáče a vložíme péct do trouby. Pečeme na 120 °C, není to omyl, údaj je správný, kachnu pečeme plných 5 hodin prsama nahoru bez otáčení po celý čas, bez přelévání vypečenou šťávou a bez nakoukávání pod pokličku.

Po této době odstraníme alobal, zvýšíme teplotu trouby na 200 °C a kachnu dopečeme, až kůžička bude pěkně červenohnědá a křupavá, což trvá asi 30 minut. Upečenou kachnu vybereme na desku, přikryjeme alobalem a necháme 30 minut odpočívat, aby se uvnitř kachny ustálily šťávy a při krájení nevytekly, potom pokrájíme na porce.

Pomalu pečenou kachnu téměř bez práce podáváme horkou s domácím vařeným kynutým houskovým knedlíkem a červeným zelím na karamelu s pečeným jablkem. Jako příloha je výborný i bramborový knedlík.

Takto pečená kachna má úžasně šťavnaté maso, měkké jako máslo, kůžičku má krásně do křupava vypečenou a je téměř bez práce. V pekáči je mnoho vypečeného tuku, částí přelijeme knedlíky a zbytek slijeme do sklenice. Vypečený tuk je výborný na natírání na čerstvý chléb a pečivo.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pomalu pečená kachna téměř bez práce

    Celkový počet komentářů: 17
    • stavros666
      stavros666

      Pomalu pečená kachna téměř bez práce

      Děkuji za inspiraci,udělal jsem ji takto a musím říci,že se povedla.Všem strávníkům,k mé bezmezné radosti,oběd chutnal,že za chvíli nic nezbylo.A také ocenili,že jsem podával kachnu už odkostěnou.Současně posílám pár fotografií a přeji všem dobrou chuť i zažíváníčko….///

      16.03.2019 22:12:32

    • Lenka
      Lenka

      Komentář k receptu Pomalu pečená kachna téměř bez práce

      Udělala jsem tu chybu, že jsem slepě věřila receptu a pokyny následovala přesně. Po pěti hodinách pečení jsem odkryla polosyrovou kachnu.

      31.10.2018 14:35:59

    • Libchen
      Libchen

      Komentář k receptu Pomalu pečená kachna téměř bez práce

      Jitka Staňková, promiň, já se s Venom nehádám, mne za to nestojí. je to jen reakce na její pořád útočíci komenty na mne od kdy jsem tady a taky jsem se dozvěděla, že je má na mnoho jiných použivatelú. mne Venom opravdu nezajíma :-)
      a ted k receptu, moc mne těší, ža ho práve skoušíš a budu ráda, jestli mi napíšeš, jak jsi byla spokojena -
      Přeji Ti hezký den :-

      18.03.2017 12:03:05


    • jitka staňková
      jitka staňková

      pomalu pečená kachna

      tak mám v troubě tu kachnu na pomalo a jdu číst,jak se lidem povedla a najdu tu samé hádavé psaní Libchen a Venom,tady očekávám něco o vaření a ne dámy na pavlači,ať se podívám kamkoliv ,všude se lidi hádají,co z toho máte?????

      18.03.2017 11:41:39

    • venom
      venom

      Komentář k receptu Pomalu pečená kachna téměř bez práce

      Asi špatně čtete, nebo jste nepochopila Vy. Nedávám sem recepty od doby co existuje instagram, ale to je pro Vás nedostupné, tam by se ty Vaše dlouhé slohové úkoly nevešly :-) a hlavně by je tam nikdo nečetl.
      Jo a já tu kachnu dělám ,,dvanáctihodinovou " taky ji tu najdete :-))

      05.02.2017 17:41:15

      • Libchen
        Libchen

        Re: Komentář k receptu Pomalu pečená kachna téměř bez práce

        Venom, na instagramu jsem dávno :-) jaksi jsem si Vás tam nevšimla. asi se moc nudíte a nemáte co dělat, že jo? moje kachna se peče 5 a 1/2 hodiny, ne 12 hodin, ten recept, který vydávate za Váš, znám již víc než 20 let a ujišťuji Vás, že není Váš :-)
        ten recept tu nemáte! podívala jsem se, tak nelžete!
        Opravdu špatně čtěte, několikrát jsem zde napsala, že se s Vámi nehodlám bavit o čemkoliv, když se nudíte a jste frustrovná, to je Váš problém, nikoho jiného :D
        je mi fuk, co si myslíte o mých receptech, Vaše mínění je pro mne bezcenné :-)
        považujte to za mou poslednou reakci na Vaše slohové práce, hlavně když jsem viděla ty Vaše ubohé recepty :D

        06.02.2017 06:31:24

    • venom
      venom

      Opět nic nového.

      03.02.2017 23:51:34


    Nalezeno receptů: 17
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Pomalu pečená kachna téměř bez práce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.