reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Polský boršč z červené řepy

Polévka z červené řepy. Často se podává jako hlavní jídlo (až na talíři smíchaná s brambory a uvařeným vejcem).


  • 3,9

    11×

    3,9 11
  • 1 hod

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 556 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Postup přípravy

Očištěnou řepu vaříme ve vodě nebo v zeleninovém vývaru se solí, pepřem, novým kořením, bobkovým listem a fenyklem doměkka. Nezapomeneme přidat trochu octu, aby nám polévka neztratila barvu.

Změklou řepu vytáhneme a nakrájíme na kostičky o velikosti asi 1x1 cm. Vzniklý vývar zjemníme sladkou smetanou a podle potřeby dochutíme (solí, octem). Chuť by měla být trochu nakyslá, asi jako u čočkové polévky, a barva krásně růžová.

Polský boršč naléváme do hlubokých talířů a podáváme s uvařeným bramborem a vajíčkem natvrdo. Tento recept jde i modifikovat: Řepu povaříme v silném masovém vývaru s výše uvedeným kořením - tento vývar se pije horký z hrnku. Je to oblíbený nápoj Poláků na kocovinu, nebo se podává i preventivně mezi jednotlivými chody na oslavách.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Polský boršč z červené řepy

    Celkový počet komentářů: 1

    • KKK
      KKK

      Jak se ale na to přišlo, že je to oblíbený nápoj Poláků na kocovinu? Blbost, ten nápoj je samozřejmě pivo ;) Určitě se v Polsku nepije tento boršč na kocovinu. A na oslavách, mezi chody se podává většinou dršťkovou, nikoliv boršč, a pokud ano tak trošku jiným způsobem. Právý boršč by měl mít barvu hluboko červenou, něco jako tmavé třešně a určitě se nedává s vajíčkem natvrdo. Také recept nic moc, bohužel, ale je to jen "falešný boršč", za nic se nedává fenykl, u vaření chybí kousek pořádného masa, klidně hovězí (to není jen ve štědrovečerním), chybí majoranka, a bez ní není boršč jako boršč. Škoda...

      22.12.2013 18:58:21


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Polský boršč z červené řepy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.