reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Polský boršč z červené řepy

Polévka z červené řepy. Často se podává jako hlavní jídlo (až na talíři smíchaná s brambory a uvařeným vejcem).


  • 3,9

    11×

    3,9 11
  • 1 hod

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Postup přípravy

Očištěnou řepu vaříme ve vodě nebo v zeleninovém vývaru se solí, pepřem, novým kořením, bobkovým listem a fenyklem doměkka. Nezapomeneme přidat trochu octu, aby nám polévka neztratila barvu.

Změklou řepu vytáhneme a nakrájíme na kostičky o velikosti asi 1x1 cm. Vzniklý vývar zjemníme sladkou smetanou a podle potřeby dochutíme (solí, octem). Chuť by měla být trochu nakyslá, asi jako u čočkové polévky, a barva krásně růžová.

Polský boršč naléváme do hlubokých talířů a podáváme s uvařeným bramborem a vajíčkem natvrdo. Tento recept jde i modifikovat: Řepu povaříme v silném masovém vývaru s výše uvedeným kořením - tento vývar se pije horký z hrnku. Je to oblíbený nápoj Poláků na kocovinu, nebo se podává i preventivně mezi jednotlivými chody na oslavách.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Polský boršč z červené řepy

    Celkový počet komentářů: 1

    • KKK
      KKK

      Jak se ale na to přišlo, že je to oblíbený nápoj Poláků na kocovinu? Blbost, ten nápoj je samozřejmě pivo ;) Určitě se v Polsku nepije tento boršč na kocovinu. A na oslavách, mezi chody se podává většinou dršťkovou, nikoliv boršč, a pokud ano tak trošku jiným způsobem. Právý boršč by měl mít barvu hluboko červenou, něco jako tmavé třešně a určitě se nedává s vajíčkem natvrdo. Také recept nic moc, bohužel, ale je to jen "falešný boršč", za nic se nedává fenykl, u vaření chybí kousek pořádného masa, klidně hovězí (to není jen ve štědrovečerním), chybí majoranka, a bez ní není boršč jako boršč. Škoda...

      22.12.2013 18:58:21


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Polský boršč z červené řepy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.