reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Polský boršč z červené řepy

Polévka z červené řepy. Často se podává jako hlavní jídlo (až na talíři smíchaná s brambory a uvařeným vejcem).


  • 3,9

    11×

    3,9 11
  • 1 hod

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 548 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Postup přípravy

Očištěnou řepu vaříme ve vodě nebo v zeleninovém vývaru se solí, pepřem, novým kořením, bobkovým listem a fenyklem doměkka. Nezapomeneme přidat trochu octu, aby nám polévka neztratila barvu.

Změklou řepu vytáhneme a nakrájíme na kostičky o velikosti asi 1x1 cm. Vzniklý vývar zjemníme sladkou smetanou a podle potřeby dochutíme (solí, octem). Chuť by měla být trochu nakyslá, asi jako u čočkové polévky, a barva krásně růžová.

Polský boršč naléváme do hlubokých talířů a podáváme s uvařeným bramborem a vajíčkem natvrdo. Tento recept jde i modifikovat: Řepu povaříme v silném masovém vývaru s výše uvedeným kořením - tento vývar se pije horký z hrnku. Je to oblíbený nápoj Poláků na kocovinu, nebo se podává i preventivně mezi jednotlivými chody na oslavách.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Polský boršč z červené řepy

    Celkový počet komentářů: 1

    • KKK
      KKK

      Jak se ale na to přišlo, že je to oblíbený nápoj Poláků na kocovinu? Blbost, ten nápoj je samozřejmě pivo ;) Určitě se v Polsku nepije tento boršč na kocovinu. A na oslavách, mezi chody se podává většinou dršťkovou, nikoliv boršč, a pokud ano tak trošku jiným způsobem. Právý boršč by měl mít barvu hluboko červenou, něco jako tmavé třešně a určitě se nedává s vajíčkem natvrdo. Také recept nic moc, bohužel, ale je to jen "falešný boršč", za nic se nedává fenykl, u vaření chybí kousek pořádného masa, klidně hovězí (to není jen ve štědrovečerním), chybí majoranka, a bez ní není boršč jako boršč. Škoda...

      22.12.2013 18:58:21


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Polský boršč z červené řepy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.