reklama
hledat uživatel
       

Polský Bigos

Velmi zajímavý polský recept plný vepřového masa a zelí.


  • 2,9

    1 613×

    2,9 1613
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 602 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Postup přípravy

Osolené vepřové maso dusíme na sádle zpěněné cibulce téměř doměkka.

Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky, osolíme, podlijeme trochou vody a vaříme bez pokličky do poloměkka. Odděleně uvaříme téměř doměkka kysané zelí.

Hlávkové a kysané zelí přidáme k masu, zalijeme vínem, přidáme na kostičky nakrájený a rozškvařený bůček, na kostky nakrájený salám a promícháme.

Bigos můžeme také zahustit světlou sádlovou jíškou. Hotový pokrm osolíme, okořeníme a na mírném ohni podusíme.

Polský Bigos podáváme s přílohou podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Polský Bigos

    Celkový počet komentářů: 7
    • Jaroslav Cmol
      Jaroslav Cmol

      Receptů na bigos je určitě více,ale jedna věc je podstatná - dobrý bigos se nedá uvařit za 2 hodiny a 40 minut jak popisujete v tomto receptu! dobrý bigos se vaří 3 dny. Najděte si odkaz na nějakých polských stránkách a dozvíte se jak to má být doopravdy.

      24.10.2011 11:00:33

    • Pepina
      Pepina

      dva spusoby

      Ja dělam bigos polsky na dva spusoby.
      1.indegrience stejne ale k vepř.masu přidam houby,
      2: misto jub a vepř.masa dam uzene a klobasu.
      Vyzkoušejte je opravdu dobry.

      27.02.2011 20:26:00

    • zdenka
      zdenka

      Nacházíte se zde: Recepty > podle národní kuchyně > polská > Polský Bigos Vytisknout receptPoslat recept(jen pro přihlášené) uložit recept do kuchařkyPolský Bigos Velmi zajímavý polský recept plný vepřového masa a zelí. Recept od: Budulínek , zobrazeno:143432x 2 h 40 min , hlavní chod , porce: 4 Fotky receptu Polský Bigos od uživatelů: (jen pro přihlášené) Postup přípravy receptu: Osolené vepřové maso dusíme na sádle zpěněné cibulce téměř doměkka. Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky, osolíme, podlijeme trochou vody a vaříme bez pokličky do poloměkka. Odděleně uvaříme téměř doměkka kysané zelí. Hlávkové a kysané zelí přidáme k masu, zalijeme vínem, přidáme na kostičky nakrájený a rozškvařený bůček, na kostky nakrájený salám a promícháme. Bigos můžeme také zahustit světlou sádlovou jíškou. Hotový pokrm osolíme, okořeníme a na mírném ohni podusíme. Polský Bigos podáváme s přílohou podle chuti. Recept od: Budulínek Ingredience: bílé víno 1/2 sklenky majoránka vepřové maso 500 g sádlo 40 g mletý černý pepř bobkový list sůl uzený bok 100 g bílé zelí 400 g cibule 1 ks mletá sladká paprika salám 200 g kysané zelí 400 g

      15.01.2010 20:04:15


    • Wiki
      Wiki

      dobru chut prajem, zacnem asi viac citat internet ako recepty aj ked su veci velmi jednoduche doporucujem pre originalnu chut a aj rychlost "Przyprawa do bigosu" pouzit ktoru som kupil v Polsku v beznom obchode chystam sa tam a dokupim dochucovadla a rozne sackove kremy vzhladom na vybornu chut a vonu

      22.10.2008 18:50:02

      • starouš
        starouš

        právě se na něho chystám, recept mám od polských přátel z Jastřembia a zásadní rozdíl vidím ne v integr., ale v postupu. Zelí hlávkové a kysané v poměru 1:1 dáme společně dusit a ostatní integrience každou zvlášť opečeme, odusíme na sádle postupně je vkládáme do hrnce se zelím. Nesmí chybět ani rajský protlak a třeba i sušené hříby

        22.05.2008 18:11:51

    • radek
      radek

      ja do toho davam žebra ,domaci klobasu,vepřovy buček recept mam od meho dědy.byl volyňsky čech a takhle to dělali oni

      17.03.2008 08:16:21

    • Barča
      Barča

      Bigos dělám velmi podobně - suroviny souhĺasí, jen postup je trochu jiný. Dám péct kousky vepř. masa na cibulku, pak přidám salám a na kosty uzené a do toho přidám jak nakrájené hlávkové zelí , tak i zelí kysané (musí se ochutnat, aby nebylo moc kyselé, jinak propláchnout), okořením -celý pepř, bob.list, nové koř. a ještě opepřím mletým pepřem. Peču poměrně dlouho, až je zelí dohněda.Pečený bigos má lepší chuť. Jinak díky za recept

      08.11.2007 10:55:36


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Polský Bigos

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.