Polské zrazy

2 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | polská kuchyně | recept zobrazen: 142205x
Válečky z mletého masa plněné slaninou přelité jemnou omáčkou.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Na plátky nakrájenou žemli zvlhčíme vodou a po chvíli rozmělníme. Přidáme mleté maso, vejce, koření, sůl, polovinu drobně nakrájené slaniny a vše dobře promícháme.

Takto připravenou směs rozdělíme na 4 díly, utvoříme placičky a poklademe je nudličkami slaniny. Utvoříme válečky a osmažíme je po všech stranách na sádle. Pak přidáme drobně nakrájenou cibuli, usmažíme dorůžova, vmícháme papriku, podlijeme vodou a dusíme. Měkké zrazy vyjmeme. Šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vodou, rozmícháme, povaříme a procedíme na zrazy. Vše prohřejeme a můžeme podávat.

Polské zrazy podáváme s přílohou podle chuti a přeléváme omáčkou.

autor receptu:

Polské zrazy

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Polské zrazy - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 1622 kJ / 387,5 kCal (na 1 porci)


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Polské zrazy

Celkový počet komentářů: 1
  • 2 druhy zrazu 19.08.2008 21:03:15

    zalezi ve ktere casti Polska se clovek nachazi.1.Nejedna se o mlete maso ale "hrubo nasekane"2.Zrazy rika se taky tomu co by Cesi pojidaji jako spanelske ptacky:-))Dobrou chut a zdravim vsechny kterym chutna

Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Polské zrazy
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept