reklama
hledat uživatel
       

Polské pirožky

Sladká pochoutka ke kávě či čaji.


  • 2,9

    71×

    2,9 71
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 794 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Papriky na každý den: Vyzkoušejte netradičně plněné papriky, paprikovou hořčici i paprikový krém

8. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 741 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Domácí a poctivá: Pistáciová zmrzlina krok za krokem

7. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 208 hodnocení

6 nejlepších receptů na sýr, maso i zeleninu v těstíčku

7. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 608 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Recept na švestkový koláč s tvarohem krok za krokem

6. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 677 hodnocení

Připravte se na další vlnu veder: Míchané drinky a osvěžující sorbety vás nakopnou

5. 8. 2020

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme na placku o tloušťce přibližně 0,3cm. Po té vezmeme vykrajovač ve tvaru kruhu a vyřízneme co nejvíce koleček (přibližný průměr 1 kolečka je 13 cm).

Vykrojená kolečka odložíme bokem a zbytek nevykrojeného těsta smotáme do kuličky a pevně prohmatáme. Poté znovu rozválíme a vykrojíme. To budeme dělat do té doby dokud bude moc málo těsta i na jednu placku.

Po té vezmeme všechny placky a do každé dáme trochu džemu, přehneme je na půlku a jejich konce slepíme prsty. Máslo rozpustíme.

Plech vyložíme papírem na pečení a celý ho vyskládáme pirožkami. Ty namažeme rozpuštěným máslem a propíchneme vidličkou. Dáme do předem vyhřáte trouby na 180C přibližně na 10 minut nebo dokud nechytnou zlatavou barvu.

Podáváme studené i teplé (podle chuti) posypané vanilkovým cukrem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Polské pirožky

    Celkový počet komentářů: 3

    • Majolenka
      Majolenka

      stejny omyl jako polsky salam v Cechach

      bohuzel s polskyma pirozkama nema to nic spolecneho.V Polsku "pierogi"jsou velice popularni ale jsou plnene masem,tvarohem,zelim apod.Na sladko cerstvym ovocem ale co dulezite nejsou s listoveho testa ale jenom s mouky a vody.Hotove "pierogi" se kratce uvari a pak prida maslo se strouhankou nebo usmazenou cibulku se skavrkama.

      19.08.2008 20:57:23

      • oponent
        oponent

        Re: stejny omyl jako polsky salam v Cechach

        Vite ja sem polka a presne tyhle se tam delali na kazdem rohu.. tedy na vesnicich.. samo ze to nebylo kupovane testo ale prave vesnicke ktere chutna trochu jinak. musite taky brat v potaz ze pierogi dela kazdy jinak.. kazdopadne kdyz sem toto privezla do cech moc lidi to neznalo.. a v polsku to zna kazdy.. takze ano sou to polske pierogi ale podle vesnickeho receptu.. kdyz to nenajdete v restauracich neznamena to ze to neni polske jidlo

        30.07.2010 19:21:58


    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Polské pirožky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.