reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Polské pirožky

Sladká pochoutka ke kávě či čaji.


  • 2,9

    71×

    2,9 71
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Recept na koblihy pečené v troubě krok za krokem

23. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme na placku o tloušťce přibližně 0,3cm. Po té vezmeme vykrajovač ve tvaru kruhu a vyřízneme co nejvíce koleček (přibližný průměr 1 kolečka je 13 cm).

Vykrojená kolečka odložíme bokem a zbytek nevykrojeného těsta smotáme do kuličky a pevně prohmatáme. Poté znovu rozválíme a vykrojíme. To budeme dělat do té doby dokud bude moc málo těsta i na jednu placku.

Po té vezmeme všechny placky a do každé dáme trochu džemu, přehneme je na půlku a jejich konce slepíme prsty. Máslo rozpustíme.

Plech vyložíme papírem na pečení a celý ho vyskládáme pirožkami. Ty namažeme rozpuštěným máslem a propíchneme vidličkou. Dáme do předem vyhřáte trouby na 180C přibližně na 10 minut nebo dokud nechytnou zlatavou barvu.

Podáváme studené i teplé (podle chuti) posypané vanilkovým cukrem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Polské pirožky

    Celkový počet komentářů: 3

    • Majolenka
      Majolenka

      stejny omyl jako polsky salam v Cechach

      bohuzel s polskyma pirozkama nema to nic spolecneho.V Polsku "pierogi"jsou velice popularni ale jsou plnene masem,tvarohem,zelim apod.Na sladko cerstvym ovocem ale co dulezite nejsou s listoveho testa ale jenom s mouky a vody.Hotove "pierogi" se kratce uvari a pak prida maslo se strouhankou nebo usmazenou cibulku se skavrkama.

      19.08.2008 20:57:23

      • oponent
        oponent

        Re: stejny omyl jako polsky salam v Cechach

        Vite ja sem polka a presne tyhle se tam delali na kazdem rohu.. tedy na vesnicich.. samo ze to nebylo kupovane testo ale prave vesnicke ktere chutna trochu jinak. musite taky brat v potaz ze pierogi dela kazdy jinak.. kazdopadne kdyz sem toto privezla do cech moc lidi to neznalo.. a v polsku to zna kazdy.. takze ano sou to polske pierogi ale podle vesnickeho receptu.. kdyz to nenajdete v restauracich neznamena to ze to neni polske jidlo

        30.07.2010 19:21:58


    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Polské pirožky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.