Polotvrdý domácí sýr z tvarohu

20 min | chuťovka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 4473x
Velice jednoduchý recept na výrobu chutného sýra z tvarohu. Já jsem použil domácí tvaroh z kozího mléka a kozí mléko, ale určitě by šlo použít i koupený tvaroh a mléko kravské, například z mlékomatu.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Do hrnce vložíme tvaroh a mléko, zahříváme a mícháme, dokud se neoddělí syrovátka od hustší sýrové hmoty. Sýřeninu pak scedíme přes plátýnko (čistý kapesník), kterým si vyložíme cedník. Syrovátku nevyléváme, dá se použít jako přísada do koupele.

Scezenou sýrovou hmotu vrátíme do hrnce, kam přidáme ještě máslo a jedlou sodu a mícháme, dokud se hmota nezačne tavit. Poté přidáme sůl a zvolené koření podle vlastní chuti. Použil jsem grilovací koření na sýr. Ještě důkladně promícháme a ve chvíli, kdy je sýrová hmota hladká a táhne se, přemístíme ji do formy, kde bude tuhnout, ideálně přes noc.

Snazšímu vyklopení sýra z pevné formy (miska, hrneček) pomůžeme tím, že si formu vyložíme potravinářskou folií, nebo použijeme silikonovou formu, která je pružná a sýr z ní jde vyklopit velice snadno.

Polotvrdý domácí sýr z tvarohu podáváme s chlebem či pečivem podle chuti.

Honza autor receptu:

Polotvrdý domácí sýr z tvarohu

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Polotvrdý domácí sýr z tvarohu

Přidat příspěvek k receptu Polotvrdý domácí sýr z tvarohu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept