reklama
hledat uživatel
       

Polévkové noky

Polévkové noky vařené v drůbežím vývaru se podávají zejména v Rakouských Alpách v zimním období.


  • 4,6

    35×

    4,5 35
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 600 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Čajové pečivo na vánočním stole

12. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 695 hodnocení

Jemná šlehačková vánočka krok za krokem

11. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Potravinové alergeny a nejčastější příznaky: Poznáváte je?

11. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 693 hodnocení

Vánoční videorecept: Zapomeňte na nudné cukroví, zkuste letos úžasné kakaové piškoty polo-nero!

11. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Vánoční tvarohová štola s brusinkami krok za krokem

10. 12. 2019

Postup přípravy

Mléko vlijeme do rendlíku, přidáme máslo a zahříváme, dokud se máslo nerozpustí. Potom rendlík odstavíme vše osolíme, opepříme a ochutíme strouhaným muškátovým oříškem.

Do vlažného ochuceného mléka postupně zašleháme mouku, vejce a nasekané bylinky. Hmotu přendáme na vál posypaný moukou a vypracujeme měkké těsto, které podle potřeby ještě moukou zahustíme.

Z těsta tvoříme knedlíky ve velikosti větších pinpongových míčků, které vkládáme do vroucího drůbežího vývaru a vaříme asi 15 minut.

Polévkové noky s příchutí muškátového oříšku a bylinek patří zejména do drůbežích masitých polévek a vývarů se zeleninou. Polévku servírujeme horkou s křupavým pečivem.



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Polévkové noky

    Celkový počet komentářů: 4
    • Zdeňka
      Zdeňka

      Noky jsou úžasné, dávám je průběžně do polévky,k omáčce,halušky i na sladko s merendou.

      24.10.2018 11:37:24

    • Johy
      Johy

      Knedlíčky jsou výborné, po uvaření ještě zvětší objem, takže je zapotřebí na toto brát ohled. Jinak rozhodně nešetřit bylinkami.

      08.03.2015 11:40:58

    • zuel
      zuel

      Mohu se zeptat, kolik je z těchto ingrediencí knedlíčků? Dá se tě těsto ucovat v mražáku? Děkuji

      25.10.2009 14:20:16


      • Jarka-P
        Jarka-P

        Re: množství

        Z tohoto množství knedlíčkového těsta připravíte přiblížně 8 kousků knedlíčků na 4 porce polévky Knedlíčky lze připravit také menší asi o průměru 1,5 cm, ale potom se vaří přibližně 3 minuty. Těsto je potřeba připravovat a spotřebovat ihned čerstvé a nijak ho neuchovávat. Ztrácí na kvalitě a to by se mohlo projevit i navýsledku vašeho výrobku. :-)

        25.10.2009 18:51:33


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Polévkové noky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.