reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Polévkové noky

Polévkové noky vařené v drůbežím vývaru se podávají zejména v Rakouských Alpách v zimním období.


  • 4,6

    35×

    4,5 35
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 762 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

25. 10. 2020

Postup přípravy

Mléko vlijeme do rendlíku, přidáme máslo a zahříváme, dokud se máslo nerozpustí. Potom rendlík odstavíme vše osolíme, opepříme a ochutíme strouhaným muškátovým oříškem.

Do vlažného ochuceného mléka postupně zašleháme mouku, vejce a nasekané bylinky. Hmotu přendáme na vál posypaný moukou a vypracujeme měkké těsto, které podle potřeby ještě moukou zahustíme.

Z těsta tvoříme knedlíky ve velikosti větších pinpongových míčků, které vkládáme do vroucího drůbežího vývaru a vaříme asi 15 minut.

Polévkové noky s příchutí muškátového oříšku a bylinek patří zejména do drůbežích masitých polévek a vývarů se zeleninou. Polévku servírujeme horkou s křupavým pečivem.



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Polévkové noky

    Celkový počet komentářů: 4
    • Zdeňka
      Zdeňka

      Noky jsou úžasné, dávám je průběžně do polévky,k omáčce,halušky i na sladko s merendou.

      24.10.2018 11:37:24

    • Johy
      Johy

      Knedlíčky jsou výborné, po uvaření ještě zvětší objem, takže je zapotřebí na toto brát ohled. Jinak rozhodně nešetřit bylinkami.

      08.03.2015 11:40:58

    • zuel
      zuel

      Mohu se zeptat, kolik je z těchto ingrediencí knedlíčků? Dá se tě těsto ucovat v mražáku? Děkuji

      25.10.2009 14:20:16


      • Jarka-P
        Jarka-P

        Re: množství

        Z tohoto množství knedlíčkového těsta připravíte přiblížně 8 kousků knedlíčků na 4 porce polévky Knedlíčky lze připravit také menší asi o průměru 1,5 cm, ale potom se vaří přibližně 3 minuty. Těsto je potřeba připravovat a spotřebovat ihned čerstvé a nijak ho neuchovávat. Ztrácí na kvalitě a to by se mohlo projevit i navýsledku vašeho výrobku. :-)

        25.10.2009 18:51:33


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Polévkové noky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.