reklama
hledat uživatel
       

Polévkové noky

Polévkové noky vařené v drůbežím vývaru se podávají zejména v Rakouských Alpách v zimním období.


  • 4,6

    35×

    4,5 35
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 843 hodnocení

Letošní plán pečení vánočního cukroví

22. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Videorecept: Skvělý dýňový jahelník podle Anny

22. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na vanilkové rohlíčky krok za krokem

21. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře

21. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Postup přípravy

Mléko vlijeme do rendlíku, přidáme máslo a zahříváme, dokud se máslo nerozpustí. Potom rendlík odstavíme vše osolíme, opepříme a ochutíme strouhaným muškátovým oříškem.

Do vlažného ochuceného mléka postupně zašleháme mouku, vejce a nasekané bylinky. Hmotu přendáme na vál posypaný moukou a vypracujeme měkké těsto, které podle potřeby ještě moukou zahustíme.

Z těsta tvoříme knedlíky ve velikosti větších pinpongových míčků, které vkládáme do vroucího drůbežího vývaru a vaříme asi 15 minut.

Polévkové noky s příchutí muškátového oříšku a bylinek patří zejména do drůbežích masitých polévek a vývarů se zeleninou. Polévku servírujeme horkou s křupavým pečivem.



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Polévkové noky

    Celkový počet komentářů: 4
    • Zdeňka
      Zdeňka

      Noky jsou úžasné, dávám je průběžně do polévky,k omáčce,halušky i na sladko s merendou.

      24.10.2018 11:37:24

    • Johy
      Johy

      Knedlíčky jsou výborné, po uvaření ještě zvětší objem, takže je zapotřebí na toto brát ohled. Jinak rozhodně nešetřit bylinkami.

      08.03.2015 11:40:58

    • zuel
      zuel

      Mohu se zeptat, kolik je z těchto ingrediencí knedlíčků? Dá se tě těsto ucovat v mražáku? Děkuji

      25.10.2009 14:20:16


      • Jarka-P
        Jarka-P

        Re: množství

        Z tohoto množství knedlíčkového těsta připravíte přiblížně 8 kousků knedlíčků na 4 porce polévky Knedlíčky lze připravit také menší asi o průměru 1,5 cm, ale potom se vaří přibližně 3 minuty. Těsto je potřeba připravovat a spotřebovat ihned čerstvé a nijak ho neuchovávat. Ztrácí na kvalitě a to by se mohlo projevit i navýsledku vašeho výrobku. :-)

        25.10.2009 18:51:33


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Polévkové noky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.