Rychlá, jednoduchá polévka ze surovin, které máme běžně doma.
Hodnocení
3.2
/ 5 (89x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
3x
Ingredience
1 ks
vejce
5 dkg
máslo
voda
5 dkg
hladká mouka
1 svazeček
kořenová zelenina
5 dkg
hrubá krupice
polévkové koření
na ozdobu
sekaná petržel
Postup přípravy
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky.
Mouku s krupicí promícháme a osmažíme na tuku. Opražené je zalijeme rozšlehaným vejcem. Smažíme tak, aby se utvořily stejně velké hrudky.
Poté zalijeme vodou, přidáme kostičky zeleniny, ochutíme polévkovým kořením a vaříme, dokud není zelenina měkká.
Polévku z vaječné jíšky servírujeme v miskách a zdobíme sekanou petrželkou.