Polévka z uzených kostí a zelí

1 h 30 min | polévka | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 3581x
Tato polévka podávaná s pečivem dobře zasytí.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Uzené kosti vaříme v tlakovém hrnci asi 1 hodinu doměkka. Kosti necháme vychladnout a potom je obereme.

Oloupanou a nakrájenou cibuli usmažíme dorůžova na sádle, přidáme oškrábané a na kostičky nakrájené brambory. Krátce je opečeme a přidáme kmín, papriku, zamícháme a ihned zalijeme vývarem z kostí. Zelí si dáme vařit zvlášť a vaříme skoro doměkka. Když jsou brambory skoro měkké, tak polévku zahustíme jíškou ze sádla a hladké mouky. Polévku provaříme, přidáme obrané maso a uvařené zelí i s vodou, ve kterém se vařilo. Polévku dochutíme solí, bujonem, pepřem a podle chuti feferonkou nebo pálivou paprikou a majoránkou.

Polévku z uzených kostí a zelí podáváme s pečivem.

autor receptu:

Polévka z uzených kostí a zelí

Počet přidaných receptů: 140

Ingredience

na porcí
3,6
dobrý recept
9 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Polévka z uzených kostí a zelí

Přidat příspěvek k receptu Polévka z uzených kostí a zelí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept