reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Růžičkové kapustičky očistíme, košťál seřízneme a nakrojíme. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a krátce podusíme na malém množství oleje. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku. Slaninu nakrájíme a opražíme na suché pánvi, až je křupavá.

Zeleninový vývar s vínem přivedeme k varu, přidáme kapustičky a nezakryté vaříme 10 - 15 minut doměkka. Potom polovinu kapustiček vyjmeme a necháme okapat.

Zbývající kapustičky rozmixujeme ve vývaru dohladka. Polévku ochutíme kmínem, zahustíme jíškou a zvolna vaříme asi 15 - 20 minut. Do uvařené polévky vložíme okapané kapustičky a podušené houby, prohřejeme a nakonec zjemníme smetanou.

Polévku z růžičkové kapusty podáváme s osmaženou slaninou a pečivem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Polévka z růžičkové kapusty se slaninou

    Celkový počet komentářů: 1

    • hexa
      hexa

      Vynikající polévka, děkuji za recept.

      26.02.2012 10:51:09

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Polévka z růžičkové kapusty se slaninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.