Recept na zdravou a výživnou polévku, na kterou zužitkujete (skoro) celou rostlinu ředkvičky.
3 stroužky | česnek |
1 ks | vejce |
4 ks | brambory |
1 ks | cibule |
3 svazky | ředkvičky |
1 l | voda |
1-2 lžíce | olej nebo máslo |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř |
Očistíme nať z ředkviček (listy včetně stonků). V hrnci na tuku zpěníme na kostky nakrájenou cibuli. Přidáme očištěnou nať z ředkviček a necháme zvadnout. Po chvíli přidáme oloupané a na kostky nakrájené větší brambory a chvíli opékáme. Poté zalijeme vroucí vodou a asi 20 minut vaříme do změknutí brambor. Na konci přidáme na pár minut nakrájený oloupaný česnek. Poté polévku z ředkvičkových listů rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem podle chuti. Na konci přidáme rozšlehané vejce. Polévku z ředkvičkových listů servírujeme v hlubokém talíři či misce. Ředkvičky omyjeme, nakrájíme na plátky a přidáváme až do talíře.
Foto: Pixabay.com
Ředkvičky - nenápadné zeleninové kuličky plné vitamínů
Ředkvičky se dají pěstovat ve sklenících po celý rok, lze si je i po celý rok zakoupit. Ale na jaře stejně chutnají nejlépe. Při nákupu by měla ředkvička mít svěží a zelené drobné listy, pevné a šťavnaté bulvičky.
Ředkvičky, levná a na pěstování nenáročná zelenina s jemně štiplavou chutí, která díky své nízkokalorické hodnotě nesmí chybět v jarním odlehčovacím jídelníčku.
autor Petra
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena