Zbytky, vzniklé při porcování lososa (např. hlava, ocasní, břišní a hřbetní ploutve, páteř se zbytky masa) vložíme do hrnce se 2 litry vody, přidáme bobkový list, nové koření, kuličky pepře, sůl a přivedeme k varu. Vaříme asi 15 minut. Pak rybí vývar scedíme a z kostí a ploutví opatrně obereme zbytky masa.
Do vývaru přisypeme mraženou kořenovou zeleninu (malou misku) a mražené fazolové lusky. Samozřejmě, že můžeme použít i zeleninu čerstvou, mražená nám ale přípravu urychlí. V malém množství vývaru rozpustíme bujónovou kostku a přilijeme do polévky. Vaříme dalších 15 - 20 minut (do změknutí zeleniny). Nakonec do polévky vhodíme i obrané rybí maso a prohřejeme.
Na malém množství oleje opražíme na pánvi chleba nakrájený na kostičky. Smažíme dozlatova.
Polévku z lososa podáváme s usmaženou žemlí nebo usmaženými kostičkami chleba, sypeme nasekanou zelenou petrželkou.