reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Polévka z jehněčího masa a luštěnin

Polévka, jejímž základem jsou různorodé luštěniny.


  • 3,0

    140×

    2,9 140
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Luštěniny namočíme den předem do vody. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Petržel oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostičky.

Na oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme kostičky petržele a maso. Základ polévky osolíme, okořeníme a vše trošku opražíme. Přidáme vývar, postupně hrách, fazole, čočku i s vodou, ve které se máčely a vaříme doměkka.

Před koncem varu přidáme sterilovaný hrášek. V troše vody rozmícháme vejce s trochou mouky a citronovou šťávou. Směsí zahustíme polévku a ještě chvíli povaříme.

Nakonec polévku z jehněčího masa a luštěnin dochutíme solí, popřípadě kořením do polévky. Polévka by měla být hustá.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Polévka z jehněčího masa a luštěnin

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.