reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Polévka z jarní kapusty

Osvěžující jarní polévka s pikantní chutí.


  • 4,1

    4,1 7
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kapustu pokrájíme na jemné proužky, mrkev na kolečka, cibuli a česnek drobně posekáme, brambory "naporcujeme" na nudličky. I ostatní zeleninu očistíme a pokrájíme.

Rozpustíme máslo, zeleninu orestujeme a vše zalijeme kuřecím vývarem. Osolíme a opepříme podle chuti, po chvíli vložíme kousky kvalitní klobásy anebo porci sušených hub. (Je dobré se přiklonit pouze k jedné variantě, buďto houby nebo klobása). Vaříme asi 15 minut. Na závěr zahustíme polévku z jarní kapusty hladkou moukou rozšlehanou v malém množství vody a povaříme ještě asi 5 minut.

Polévku ozdobíme tymiánem a majoránkou podle chuti. Krátce před podáním polévky z jarní kapusty zjemníme 1 lžící zakysané smetany.

Pokud vynecháme klobásu a zvolíme jako jednu z variant houby, potom máme polévku vhodnou i pro vegetariány. Kuřecí vývar v tom případě vyměníme za zeleninový.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte první komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Přidat příspěvek k receptu Polévka z jarní kapusty

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.