reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Polévka z červené čočky s rajčaty

Luštěninová polévka, která nenadýmá.


  • 4,6

    30×

    4,6 30
  • 1 hod

  • 10×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Ve větším hrnci rozpálíme tři lžíce olivového oleje, na něm krátce osmahneme cibuli a pak přidáme nakládaná rajčata. Přilijeme polovinu vývaru.

Po chvíli přidáme rajčatové pyré, utřený česnek a čočku. Vaříme, dokud není čočka měkká, potom okořeníme tymiánem, pepřem a solí podle chuti. Nakonec polévku zředíme zbylým vývarem a ještě krátce povaříme.

Polévku z červené čočky s rajčaty je možné podávat jako hlavní chod s trochou nastrouhaného sýra nebo menší porce jako vegetariánský předkrm.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Polévka z červené čočky s rajčaty

    Celkový počet komentářů: 9
    • katerina (tecka) mala
      katerina (tecka) mala

      palec nahoru

      Dobrý den, děkuji za tento recept - je vynikající.
      Sice jsem si ho upravila k obrazu svému, ale to se na mě autorka jistě nebude zlobit :-)
      Zde:
      Osmažila jsem na oliv. oleji cibulku, česnek, přidala čerstvá rajčata, po chvilce jsem zalila zeleninovým vývarem, přidala drobnozrnnou červenou čočku a nechala vařit do změknutí čočky. Pak to vše dala do mixéru a rozmixovala. Koření dle chuti + maličký kousek domácí chilli papričky. A už se cpu :-) Takže moc děkuji za inspiraci. A přeji vám i sobě další společné kuchtění.

      16.08.2016 20:34:38

    • melounek
      melounek

      Komentář k receptu Polévka z červené čočky s rajčaty

      Moc dobrá, rychlá a snadná. Doporučuju s parmezánem, zjemní se tím.

      30.04.2016 20:31:20

    • Bronislava Paděrová
      Bronislava Paděrová

      Komentář k receptu Polévka z červené čočky s rajčaty

      Opravdu vynikající polévka, pro nás to byl gurmánský zážitek. Rozhodně doporučuji vyzkoušet...

      15.03.2016 13:24:25


    • Světla
      Světla

      Velmi rychlá a výborná polévka. Prostě zase něco jiného... Přidala jsem do základu jen navíc bobkový list a zahustila navíc moukou, abych co nejvíce nasytila svého 20.měsíčního syna.

      15.12.2011 14:16:52

    • Nikola
      Nikola

      Co je to za hloupost Ivet? Takový výborný nesmysl jsem už dlouho neslyšela! :D Smažení na olivovém oleji je rozhodně zdravější, než jiném, nebo dokonce na sádle (xD), protože se přepaluje mnohem později než běžné oleje a tuky. Pokud tedy smažíme rychle, krátce a ne příliš zprudka, je to jedno z "nejbezpečnějších" smažení. Pokud bychom ovšem měli rozebírat jakékoli smažení, tak všechno je NEZDRAVÉ! Při jakémkoli smažení vznikají karcinogeny!!!!! To je takový základ, od toho se začněte učit.... :D :D :D Olivový olej ale alespoň obsahuje mnoho antioxidantů, které ty škody v těle možná i napraví. ;)))))))
      JINAK POLÉVKA VÝBORNÁ!!!!!!! MŇAM! :)

      13.08.2011 02:36:37

      • Kateřina
        Kateřina

        Re: Ivet???

        Víte, Ivet má pravdu, při oxidaci, hydrolýze, pyrolytických reakcích nenasycených mastných kyselin (přítomné v olejích) vznikají nenasycené aldehydokyseliny, které jsou toxičtější než nasycené aldehydokyseliny vznikající z nasycených MK přítomných v například v sádle. Je pravda, že při normálním smažení těchto produktů moc nevzniká, ale při fritování už by to byl závažný problém.

        01.05.2013 20:18:25

      • Bronislava Paděrová
        Bronislava Paděrová

        Re: Ivet???

        Smažení na olivovém oleji rozhodně zdravější není-toto tvrzení mi přijde opravdu scestné...Nejzdravější cestou je smažit na řepkovém oleji...

        13.03.2016 21:42:18

    • Ivet
      Ivet

      NESMAŽTE NA OLIV. OLEJI

      smažit na olivovém oleji je nejhorší, co můžete udělat - pokud chcete zdravou polévku bez karcinogenních látek, raději osmažte cibulku na sádle;)

      17.03.2011 09:35:59

      • hanulka
        hanulka

        Re: NESMAŽTE NA OLIV. OLEJI

        Smažit na sádle?vyhovuje asi jak komu,moje dcera má problém se slinivkou a sádlo jí může udělat takový zlo,že nemáte tušení,vyzkoušela jsem sádlo po dlouhé době a bylo zle celé rodině takže za mě sádlo už nikdy,u nás vede olivový olej,polévka je supr ;)

        14.05.2016 10:32:07


    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Polévka z červené čočky s rajčaty

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.