reklama
hledat uživatel
       

Polévka z bedel

Recept na vynikající polévku, která je výborná i z masáků nebo z hlívy ústřičné.


  • 4,5

    44×

    4,5 44
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 169 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Zeleninu a houby si nejdříve očistíme. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, mrkev nastrouháme. Bedly nakrájíme od středu na proužky.

V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přidáme mrkev. Zeleninu lehce osolíme a chvilku restujeme. Zasypeme ji mletou paprikou, majoránkou a podle chuti pepřem. Vše lehce osmahneme a přidáme bedly. Vše chvíli podusíme a pak zaprášíme moukou. Směs promícháme a zalijeme vodou.

Polévku z bedel vaříme asi 25 minut a poté ji dochutíme buď polévkových kořením nebo sójovou omáčkou, drceným česnekem a zeleným libečkem. Polévku z bedel necháme ještě 2 minuty povařit.

Hotovou polévku z bedel podáváme horkou a nejlépe s čerstvým pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Polévka z bedel

    Celkový počet komentářů: 7
    • Petr Fiala
      Petr Fiala

      Neměl jsem doma mrkev, hledal jsem jakou si dám místo ní do polévku zelenu. Našel jsem v mrazáku špenát. Řekl bych, že do ní sedl. Výborná polévka, vyhovuje mě ta bedlová chuť společně s pálivým kořením.

      30.09.2019 19:38:35

    • Michal Jarský
      Michal Jarský

      Komentář k receptu Polévka z bedel

      Suprová polívečka .-)

      07.11.2017 10:12:39

    • JarkaP
      JarkaP

      Díky byla fakt vynikající!!!!

      06.10.2017 21:32:07


    • marie
      marie

      komentář k receptu Polévka z bedel

      Právě jsem ji dovařila a je opravdu bez chyby.

      04.08.2017 10:44:28

    • marina
      marina

      Komentář k receptu Polévka z bedel

      e velmi dobrá polevka

      12.07.2016 09:45:05

    • Andrea
      Andrea

      Komentář k receptu Polévka z bedel

      Dneska jsem udělala polévku podle tohoto receptu a je fakt výborná, taková ta "falešná dršťková" a bedly se do ní vyloženě hodí tou svou pevnější strukturou. Podlévala jsem biobujónem, takže nebyla nutná ani sójová omáčka, ani magi. Recept určitě ukládám mezi oblíbené a děkuji autorovi za tip, bedly většinou smažím a polévka mě doteď nenapadla.

      22.09.2013 10:21:28

    • Kajkajak
      Kajkajak

      pred dvema dny jsem sem vlozila nekolik fotografii mnou uvarene polevky z bedel .... a nic ..... kdepak se zatoulaly ?

      08.10.2011 23:53:13


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Polévka z bedel

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.