sůl | |
50 g | máslo |
5 ks | rajče |
30 g | kečup |
pepř | |
50 g | hladká mouka |
0.5 dl | smetana ke šlehání |
1 dl | sladká smetana |
1 l | hovězí vývar |
50 g | rýže vařená |
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, rozšleháme, přidáme kečup, sůl a celý pepř. Vše dobře povaříme, pak přecedíme a zjemníme smetanou.
Na másle podusíme na kostičky nakrájená a oloupaná rajčata. Přidáme je společně s vařenou rýží do polévky.
Před podáváním polévku ozdobíme ušlehanou šlehačkou.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena