Polévka vichyssoise

1 h 15 min | polévka | 6 porcí | francouzská kuchyně | recept zobrazen: 3836x
Vynikající francouzská zeleninová polévka. Recept na krémovou smetanovou polévku vichyssoise s chutí kuřecího vývaru a zeleniny.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Použijeme pouze bílou část pórku a nakrájíme ji na 1 cm velké kousky. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme je na drobné kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pažitku nasekáme na jemno.

Máslo dáme rozpustit v hluboké pánvi, přidáme cibuli a pórek a smažíme na mírném ohni, dokud se cibule s pórkem nestanou průsvitnými. V hrnci s vroucí vodou rozpustíme masové kuřecí kostky, přidáme bílý pepř a brambory. Opatrně přidáme obsah pánve a dobře promícháme. Přivedeme k varu, přiklopíme a dusíme asi 40 minut.

Polévku potom rozmixujeme v elektrickém mixéru, pro příznivce tradičních metod procedíme polévku vichyssoise přes síto. Nakonec jemně vmícháme smetanu.

Polévku vichyssoise podáváme ozdobenou pažitkou. Tato polévka je výborná i studená.

ibrahím autor receptu:

Polévka vichyssoise

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

na porcí
4,1
skvělý recept
9 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Polévka vichyssoise

Přidat příspěvek k receptu Polévka vichyssoise
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept