Polévka vichyssoise

1 h 15 min | polévka | 6 porcí | francouzská kuchyně | recept zobrazen: 3718x
Vynikající francouzská zeleninová polévka. Recept na krémovou smetanovou polévku vichyssoise s chutí kuřecího vývaru a zeleniny.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Použijeme pouze bílou část pórku a nakrájíme ji na 1 cm velké kousky. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme je na drobné kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pažitku nasekáme na jemno.

Máslo dáme rozpustit v hluboké pánvi, přidáme cibuli a pórek a smažíme na mírném ohni, dokud se cibule s pórkem nestanou průsvitnými. V hrnci s vroucí vodou rozpustíme masové kuřecí kostky, přidáme bílý pepř a brambory. Opatrně přidáme obsah pánve a dobře promícháme. Přivedeme k varu, přiklopíme a dusíme asi 40 minut.

Polévku potom rozmixujeme v elektrickém mixéru, pro příznivce tradičních metod procedíme polévku vichyssoise přes síto. Nakonec jemně vmícháme smetanu.

Polévku vichyssoise podáváme ozdobenou pažitkou. Tato polévka je výborná i studená.

ibrahím autor receptu:

Polévka vichyssoise

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

na porcí
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,1
skvělý recept
9 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Polévka vichyssoise

Recept se nachází v 32 kuchařkách
KDI
VARENIE 8360 receptů
zjirousek
Polévky 2036 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3470 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Polévka vichyssoise

Přidat příspěvek k receptu Polévka vichyssoise
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept