reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Polévka se zelenými fazolkami a ztraceným vejcem

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Polévka se zelenými fazolkami a ztraceným vejcem

Vyzkoušejte recept na jemnou polévku s fazolovými lusky, bramborem, smetanou a koprem. Polévku servírujeme se ztraceným vejcem a můžeme ji podávat i jako lehkou večeři.


Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

Postup přípravy

Fazolové lusky očistíme od stopek, vypereme a nakrájíme na kousky, které uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařené fazolové lusky ihned zchladíme ledovou vodou, aby neztratily barvu. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky a oloupané brambory též nakrájíme na kousky. Z másla a mouky upražíme světlou jíšku.

Na oleji orestujeme cibulku a nakrájené kousky brambor. Vše zalijeme vývarem, vložíme sítko s bobkovým listem, novým kořením a celým černým pepřem a zvolna vaříme, dokud nebudou brambory téměř měkké. Pak koření odstraníme a polévku zahustíme připravenou jíškou. Vše ještě 15 minut povaříme a přidáme fazolové lusky a čerstvě nasekaný kopr. Nakonec polévku zjemníme smetanou, krátce necháme přejít varem a dochutíme solí a pepřem.

Každé vejce zvlášť rozklepneme do misky. V hlubší pánvi přivedeme k varu osolenou a octem okyselenou vodu, ve které vytvoříme mícháním vír a vložíme vejce. Vajíčko necháme asi 3 - 4 minuty zvolna povařit a poté ho vyjmeme.

Polévku s fazolkami, bramborem, smetanou a koprem rozdělíme na porce, na každou vložíme ztracené vejce a podáváme s pečivem. Polévka se zelenými fazolkami a ztraceným vejcem skvěle poslouží i jako lehká večeře.

reklama

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Polévka se zelenými fazolkami a ztraceným vejcem