reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Polévka se strouháním

Levná a rychlá polévka s houbami.


  • 2,8

    2,7 9
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 528 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nakrájíme na půl kolečka. Sušené houby podle potřeby opláchneme.

Houby vsypeme do vody, lehce osolíme a dáme vařit. Po chvilce přidáme zeleninu. Houby vaříme asi 15 - 20 minut.

Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V hrnci rozehřejeme sádlo. Přidáme cibuli a restujeme ji dozlatova. Pak přidáme strouhání a společně restujeme. Základ zaprášíme paprikou, krátce orestujeme a zalijeme vývarem z hub. Vše již vaříme asi 5 minut nebo než těstoviny změknou.

Do polévky se strouháním přidáme houby se zeleninou a můžeme podávat. Polévka se strouháním je nejlepší teplá.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Polévka se strouháním

    Celkový počet komentářů: 1

    • bataba
      bataba

      Proti gustu žádný dyšputát, říkávali staří latiníci. Ale neutrhla se Vám trochu ruka s tím sádlem? Na 1litr vody až 3lžíce? To jsou 2-3 porce! Ty houby by se mohly taky napřed namočit. Říká se na 2 hodiny. Nejmíň. No a s tím sádlem by mě to ani nenapadlo jíst studené. Bez "strouhání" a hub máte jinak základ pro frankfurtskou polévku. Přidáte jenom zásmažku a osmažený párek.....Mou adresu máte........

      03.05.2008 20:27:16


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Polévka se strouháním

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.