reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Polévka se Stročkem trubkovitým

Recept na výbornou chutnou houbovou polévku ze Stročku trubkovitého - jedlé černé houby.


  • 2,8

    13×

    2,8 13
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 596 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Recept na domácí Baileys krok za krokem

8. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

8. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

7. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Adventní čas, svátky a tradice 2.díl

7. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 565 hodnocení

Videorecept na hříšně dobré Bounty tyčinky - nepečené vánoční cukroví jen ze 3 surovin

6. 12. 2019

Postup přípravy

Houby namočíme večer na 12 hodin do teplé vody. Ráno očistíme petrželový kořen, mrkev a celer. Na silnější kolečka pokrájíme mrkev a petržel, celer pokrájíme na malé kostky. Brambory očistíme a pokrájíme na menší kostky, očištěnou cibuli pokrájíme na jemno a petrželovou nať posekáme nadrobno.

V hrnci na lžíci oleje zkaramelizujeme kořenovou zeleninu, zalijeme vodou, přivedeme do varu, přidáme stroček trubkovitý i s vodou z namočení hub, osolíme, okořeníme mletým kmínem, čerstvě mletým černým pepřem a vaříme doměkka. Když jsou zelenina a houby už měkké, zapražíme polévku zápražkou.

Na 2 lžících rozehřátého oleje orestujeme cibuli do sklovita, přidáme hladkou mouku, opražíme ji do světlé žemlové barvy, přidáme mletou sladkou papriku, za stálého míchání necháme papriku v horkém tuku úplně rozpustit, zalijeme studenou vodou a rozmícháme dohladka.

Hotovou zásmažku přilijeme k polévce a všechno spolu povaříme ještě 1 minutu, aby se ztratila syrová chuť mouky. Horkou polévku na talíři posypeme čerstvě posekanou petrželovou natí a servírujeme s domácím čerstvým pečivem.

Polévka se stročkem trubkovitým je velmi chutná a nádherně voňavá. Stroček je jedlá houba černé barvy se širokým nálevkovitě prohnutým kloboukem s vlnitým okrajem. Dřík houby je vysoký, dutý, směrem dolů zúžený a nahoře pomalu přechází do klobouku.

Stroček trubkovitý velmi příjemně voní a roste od srpna do listopadu ve velkých houfech v listnatých a smíšených lesích. Tato houba se používá čerstvá nebo sušená hlavně do polévek a omáček.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Polévka se Stročkem trubkovitým

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.