reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Polévka s květákovými knedlíčky

Vyměňte játrové knedlíčky za květákové, jinak polévka pro vegetariány.


  • 3,0

    69×

    3 69
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 169 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Květák důkladně omyjeme, rozebereme na kousky a uvaříme v osolené vodě. Měkký květák vyjmeme, ale vývar nevyléváme.

Z másla a mouky připravíme zlatavou jíšku, kterou zahustíme květákový vývar.

Uvařený květák rozebereme na malé růžičky, posekáme na jemno a třetinu vrátíme do zahuštěné polévky.

Zbylý květák smícháme v míse s vejcem, přidáme máslo, podle potřeby strouhanku, osolíme a zpracujeme do kompaktní hmoty. Děláme malé knedlíčky a zaváříme je v polévce asi 5 minut.

Polévku s květákovými knedlíčky kořeníme muškátovým květem a sekanou pažitkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Polévka s květákovými knedlíčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.