Polévka, plná zeleniny, je připravena podle čínské kuchyně. Když ji uvaříme pouze ve vodě, ne v masovém vývaru, bude chutnat i vegetariánům.
1 lžíce | solamyl |
1 ks | cibule |
1 ks | mrkev |
1 lžička | vegeta |
0.5 ks | kedluben |
1 špetka | Glutasol |
2 lžíce | bílé víno |
0.5 ks | paprika červená |
2 lžíce | sójová omáčka |
1 hrst | hrášek mražený |
1 lžička | mletý zázvor |
1 hrnek | sušené houby |
2 l | vepřový vývar |
1 hrst | mražená kukuřice |
1 hrst | fazolky mražené |
0.3 ks | větší hlávka zelí |
podle chuti | |
---|---|
chilli | |
mletý pepř |
Sušené houby na chvíli namočíme do vody, aby změkly. V hrnku rozkvedláme 2 vejce a nalijeme je na pánev s rozehřátým olejem. Mícháme, dokud se vejce nesrazí a neztmavnou. Vejce vmícháme do polévky před koncem vaření. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, papriku na proužky, oškrábanou mrkev a kedlubnu na nudličky. Zelí rozkrájíme na kousky. Všechnu zeleninu nasypeme do hrnce, přidáme i zeleninu zmraženou a zalijeme vepřovým vývarem. Necháme vařit asi 20 minut, do změknutí zeleniny. Přilijeme sójovou omáčku s vínem. Přidáme zázvor, vegetu, špetku glutasolu a podle chuti chilli s pepřem. Polévku vaříme dalších 5 minut. Před koncem vaření nasypeme do polévky vejce a nalijeme do ní solamyl, rozkvedlaný v malém množství studené vody. Mícháme do zhoustnutí. Čínskou polévku s kedlubnou a vejci podáváme horkou. Měla by být hustá a mírně pálivá.
Maso na kedlubnách v 5 variacích: Neuvěříte, jak skvěle chutná!
Jak zařadit kedlubny do jídelníčku tak, aby chutnaly? Zkoušeli jste někdy tuto košťálovou zeleninu zkombinovat s masem? Budete překvapeni, jak takové kuřecí, vepřové a dokonce i rybí maso právě kedlubna doplní. Vybrali jsme pro vás 5 výborných receptů, které doporučujeme vyzkoušet ke všednímu, ale klidně i k nedělnímu obědu.
autor Dana
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena