reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Polévka s kedlubnou a vejci

Polévka, plná zeleniny, je připravena podle čínské kuchyně. Když ji uvaříme pouze ve vodě, ne v masovém vývaru, bude chutnat i vegetariánům.


  • 3,7

    15×

    3,6 15
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 762 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem

25. 10. 2020

Postup přípravy

Sušené houby na chvíli namočíme do vody, aby změkly.

V hrnku rozkvedláme 2 vejce a nalijeme je na pánev s rozehřátým olejem. Mícháme, dokud se vejce nesrazí a neztmavnou. Vejce vmícháme do polévky před koncem vaření.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, papriku na proužky, oškrábanou mrkev a kedlubnu na nudličky. Zelí rozkrájíme na kousky.

Všechnu zeleninu nasypeme do hrnce, přidáme i zeleninu zmraženou a zalijeme vepřovým vývarem. Necháme vařit asi 20 minut, do změknutí zeleniny. Přilijeme sójovou omáčku s vínem. Přidáme zázvor, vegetu, špetku glutasolu a podle chuti chilli s pepřem. Polévku vaříme dalších 5 minut. Před koncem vaření nasypeme do polévky vejce a nalijeme do ní solamyl, rozkvedlaný v malém množství studené vody. Mícháme do zhoustnutí.

Čínskou polévku s kedlubnou a vejci podáváme horkou. Měla by být hustá a mírně pálivá.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Polévka s kedlubnou a vejci

    Celkový počet komentářů: 1

    • Jeník
      Jeník

      Skvělá polévka, doporučuji!

      07.02.2009 20:28:35


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Polévka s kedlubnou a vejci

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.